Темата за иновациите в онкологията и съвременните подходи в лечението

...
Темата за иновациите в онкологията и съвременните подходи в лечението
Коментари Харесай

Участие на плевенски медици в Конференция за иновации в онкологията

Темата за нововъведенията в онкологията и актуалните подходи в лекуването на онкоболни пациенти събра на конгрес в столицата водещи експерти от страната и чужбина. Своите достижения и опит в тази сфера на срещата показаха и одобрени имена от,Сърце и Мозък` Плевен.

„ Постиженията на науката са метод за затваряне на пропуските сред знанието и практиката. Идеята на мултидисциплинарната научна конференция „ Ерата на нововъведенията в онкологията ", проведена от Научното сдружение по онкофармакология и онкология, е да бъдат показани и разисквани новостите при лекуването на белодробния карцином и гърдата от експерти от разнообразни специалности. Практически всеки участник имаше своята роля и принос за това събитието да премине при подобен огромен триумф. Включиха се сътрудници от страната и чужбина, одобрени имена в медицината и потвърдени експерти ", показа доцент доктор Наталия Чилингирова, дм - шеф на Клиниката по здравна онкология в,Сърце и Мозък` Плевен и ръководител на научното сдружение.



В своите отчети от,Сърце и Мозък` Плевен показаха като основен миг за по-добрите резултати в лекуването на белодробния карцином и карцинома на гърдата мултидисциплинарният метод и опциите за сложна грижа за пациентите. Изтъкнато е, че в болничното заведение по едно и също време действат кардиологична и онкологична клиника, както и това, че е единствената, в която действително се развива кардиоонкология.

Възможностите на един актуален кардиоонкологичен екип и резултати от работата в тази тенденция показаха проф. Яна Симова - шеф на Клиниката по кардиология в,Сърце и Мозък’ и доктор Мартина Самарджиева. Те предложиха и на практика препоръки към сътрудниците си онколози по кое време се постанова да потърсят кардиолог.



„ След дълги години диагностично и лечебно предизвикателство, ракът разумно е болестта, при което в най-голяма степен се преплитат нововъведенията във всички аспекти на диагностиката и лечението. В ерата на прецизната медицина точно напредъкът в науката е крайъгълният камък на безапелационната смяна в парадигмите за лекуването на злокачествените тумори “, уверена е доцент Чилингирова. И добавя: „ Днес технологиите са напреднали извънредно доста и в никакъв случай не е имало толкоз доста знания за рака, както с цел да го предотвратим, по този начин и с цел да намерим принадлежности за лекуване. Факт е, че в случай че знанията, които имаме през днешния ден, се ползват дейно, това ще усъвършенства резултатите за лекуването на онкологичните болести. “

Целта на това първо издание на конференцията е посредством обмяна на опит, отзиви и полемики да се откри най-ефективното лекуване, което онкологичните пациенти заслужават, тъй като лекуването на онкозаболяванията е развой, подчинен от целия екип. Коментиран е въпроса и за генетиката, тъй като през днешния ден ракът се възприема като заболяване на генома. Факт е, че в,Сърце и Мозък` Плевен действително могат да бъдат употребявани всички благоприятни условия на генетичните проучвания за оптимално прецизиране и навреме лекуване на пациентите. Сред поставените тематики бяха и тези за болката, която и през днешния ден е предизвикателство за онкологичната процедура и лекарствените взаимоотношения, имащи основно значение за действителния резултат даже на най-иновативната терапия.

„ На този конгрес сътрудниците демонстрираха, че практикуваме медицина на международно равнище в сходство с всички модерни стандарти. Тук всички работим в тясно съдействие с една съществена цел - обезпечаване на най-хубавата грижа за пациентите с онкозаболявания. За нас е горделивост, че на територията на болничното заведение действително действа бранш по кардиоонкология към Клиниката по кардиология. Кардиоонкологията или онкокардиологията е сфера в региона на кардиологията, която през последните години търпи плевел напредък в международен мащаб. Разбирането за значимостта на тази субспециалност е от извънредно значение за възстановяване прогнозата на онкоболните пациенти “, съобщи след срещата доцент Чилингирова. И обобщава: „ В този формат конференцията мина при нечуван интерес, с цялостни зали, запаметяващи се лектори, представяния и полемики. Вярвам, че успяхме в стремежът си да обърнем внимание на нововъведенията, да подчертаваме и върху екипната мултидисциплинарна работа, тъй като в последна сметка науката е от голяма важност и тя е метода за усъвършенстване на здравето. “

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР