Темата за глобалното затопляне е актуална от доста време. Много

...
Темата за глобалното затопляне е актуална от доста време. Много
Коментари Харесай

Изминалият месец с рекорд за температури

Темата за световното стопляне е настояща от много време. Много конференции са се провели по тематиката в последно време. Ето и най-сериозното доказателство, за казуса:
Всяка последваща година бележи нови върхове през септември в последните години
Септември 2020 година съумя да надмине достижението на септември 2019 година с 0.05°C и по този метод го измести от челната позиция на най-топлите септември. На трето място остава септември 2016 година, който е бил с 0.08°C по-студен от тазгодишния септември. Данните се отнасят за междинната световна температура, съгласно европейската работа за изменение на климата Коперник (C3S). Аномалията на септември 2020 година по отношение на общоприетия климатологичен интервал (1981–2020 г.) е 0.63° (фиг.1).

Трябва да се означи фактът, че въпросната работа разполага с база данни от 1979 година, само че съгласно информация от други служби за времето и климата като американската NOAA, може с огромна доза сигурност да се каже, че септември 2020 година е най-топлият в световен проект от началото на регулярните инструментални измервания, които датират от средата и края на XIX в.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР