Темата за донорството ще бъде застъпена в първия фестивал на

...
Темата за донорството ще бъде застъпена в първия фестивал на
Коментари Харесай

Темата за донорството ще е част от фестивала на светлините LUNAR

Темата за донорството ще бъде застъпена в първия фестивал на светлините LUNAR, който се организира в София от 6 до 9 май 2022 година Чрез 3D мапинг ще бъде показан стенописът „ Частица от теб може да е нов живот за различен “. Той бе изрисуван през 2020 година от актьора JahOne и екипа на Фондация Visionary върху 108 кв. м. на калкана на жилищна постройка на кръстовището на улиците „ Цар Симеон “ и „ Опълченска “ в София. Реализирането му бе в границите на осведомителната акция „ Да дариш живот “, която се провежда от „ Астелас България “, Българското сдружение по нефрология (БДН) и в партньорство с Нов български университет (НБУ).

В рамките на светлинния фестивал човешката фигура, символизираща донорството, ще заживее нов живот посредством. Тя може да бъде забелязана в продължение на четири дни (от 6 до 9 май) от 20:30 ч. до 00:00 часа на постройката на ул. „ Московска “ 17.

Целта на „ Да дариш светлина “ е да увеличи информираността на обществото във връзка с трансплантациите и да насочи вниманието към изгодите от донорството и реализирането му в България.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР