Темата за домашното насилие е многопластов процес, с многопластови профили

...
Темата за домашното насилие е многопластов процес, с многопластови профили
Коментари Харесай

Андрей Чорбанов: Законът няма как да спре психопатите

Темата за домашното принуждение е многопластов развой, с многопластови профили на хората, които вземат участие. Законът няма по какъв начин да спре един вид домашни насилници и това са психопатите. Те нямат никакви предходни изяви, няма предистория и признаци, които могат да спрат насилника. Той в един миг взема решение да направи това, което е решил. В случая един просветен човек, работещ на влиятелна работа, с висока заплата - просто удуши жена си. Без встъпление, без нещо видно за близките, съседите, роднините. Просто го направи. Това показа депутатът от Има Такъв Народ професор Андрей Чорбанов, чиято племеница Евгения беше убита от ревнивост от брачна половинка си, а тялото й бе намерено в куфар край Перник.

" Трябва да има смяна в законите, само че пък и би трябвало да бъдат спазвани и упоражнявани тези, които съществуват. Лично за мен е притиснително това, че участник в събитието, бащата на този палач, който оказва помощ за укриването на куфара с тялото - сега се разхожда на независимост сред нас. В момента тече дело, само че самият факт, че един съизвършител в едно такова тежко закононарушение просто се разхожда на независимост. Изключително мощно се надявам, че ще има правдивост и този вид насилници би трябвало да получат заслуженото наказване ", изрази вяра той.

По думите му депутатите в Народно събрание се концентрирали в едни много съществени диспути за наказванията за убийства на пътя. " Не че извинявам всеки един човек, който кара пил, който кара след приложимост на опиати. В никакъв случай няма по какъв начин да оправдая едно такова нещо. Но едно ликвидиране от несъобразителност въпреки всичко не може да бъде приравнявано на 100% с един типичен палач, който е планувал сходно деяние и който прави всичко допустимо да не го открият управляващите ", уточни пред Нова Чорбанов.

" Превенция на този вид закононарушения доста мъчно може да има. Обществото има съвест, сподели депутатът. По нашите географски ширини, съгласно него, се счита, че всичко би трябвало да остане в дома. Но това, че домашното принуждение ескалира толкоз доста, ние би трябвало да кажем, нашата нация по никакъв начин не беше изключително нетолерантна към домашното принуждение. Напротив, толерантни сме към всичко, което се случва в течения на години. Просто сега обществото натупа прекомерно доста случаи и сила. И казусът в Стара Загора беше капката, която преля, с цел да може въпреки всичко да се разбере, че това общество има съвест и това общество желае това да спре ", акцентира депутатът.

Според него реакцията сега на ръководещите е " извънредно популистка ": " Само преди един месец ние внесохме наш вид на закона за домашното принуждение. Той беше безусловно неглижиран, беше отритнат с всичките му проблеми. В момента ръководещите взимат тези проблеми и ги постават в закона под натиска на обществото. Обществото би трябвало да е наясно, че това е много необятен популизъм. Типът заменяне на фамилно общуване с интимни връзки не би трябвало да се прави по този начин непосредствено, тъй като, както и нашите експерти в групата разясняват, има огромна група хора, изключително след една избрана връзка, които имат фамилно общуване, без да имат интимни връзки ", безапелационен е депутатът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР