„Темата за бедността е най-сериозната тема в България. Има стигма

...
„Темата за бедността е най-сериозната тема в България. Има стигма
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Бедността е най-сериозната тема в България

„ Темата за бедността е най-сериозната тематика в България. Има стигма върху общественото говорене по тази тематика. А тя се трансформира в проблем и за националната сигурност, тъй като бедността ражда маргинализация, даже изключване на цели обществени групи ". Това съобщи членът на ИБ на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров пред БСТВ. Той напомни, че през днешния ден от Българска социалистическа партия са провели втора среща, този път експертна, в уголемен кръг сред партии в лявото пространство и неправителствени организации по тематиката приходи и неравенства.

„ Днес се събрахме и направихме доста ползотворна и смислена полемика, установихме, че ни събират доста повече неща от тези, които ни разделят. Ще излезем с обща позиция от тази среща ", разяснява още Зафиров. По думите му тематиките, разисквани по време на полемиката, ще бъдат показани пред обществото. Той напомни, че този формат остава отворен и за други леви обединения: „ Надявам се, че ще прерасне в крачка към консолидацията на лявото политическо пространство. "

Зафиров акцентира, че не е задоволително само експертно говорене по тематиката за приходи и неравенства, а са нужни радикални ограничения за промяна на модела, което по мнението му минава през промяната на актуалното ръководство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР