Темата за българското гражданство е един от големите източници на

...
Темата за българското гражданство е един от големите източници на
Коментари Харесай

Преписките за издаване на българско гражданство закъсняват с година

Темата за българското поданство е един от огромните източници на корупционен риск , който тормози Министерство на правораздаването. Продължава да има закъснение в преписките по издаване на българско поданство, закъсненията са повече от 12 месеца. Това разгласи правосъдният министър Надежда Йорданова по време на чуването в Комисията по правни въпроси.

Тя увери, че ще се подхващат организационни ограничения, като даде обещание, че ще ревизира и проблема с издаването на българското поданство на Любчо Георгиевски . " Недобрите практики за издаване на българско поданство ще бъдат прекратени ", отсече Йорданова.
 Любчо Георгиевски предлага решение на разногласието сред България и Северна Македония
Любчо Георгиевски предлага решение на разногласието сред България и Северна Македония

Скопие да одобри историческата истина, а София -действителността

Постигнато е единодушие в границите на бюджетната процедури да се обсъдят параметри за възнагражденията на ГДИН и ГДО. Надежда Йорданова ще промени разговора със синдиката, като посочи, че чиновниците не са склонни на лесни отстъпки.

Темата за висшето обучение по специалността " Право " също била сложена в екипа на правосъдния министър. Отново ще бъде сложена тематиката в публичния спор, ще бъде основана и работна група, тъй като специалността има потребност от осъвременяване. Един от огромните въпроси, който ще бъде разискван е до каква степен формата на образование да бъде единствено постоянна. Йорданова ще упорства за наличие на тематиката Право на Европейски Съюз и правото на законодателство за правата на индивида.

За единната осведомителна система на съдилищата Йорданова разяснява, че в другите съдилища проблемите, които са с новата система, са от друг темперамент. Някъде се дължали на неприятна инфраструктура, а на други места на необучени съдии , чиновници или на функционалности. В момента се разисква кое е най-хубавото решение - дали краткотрайно прекъсване на системата или макар всичките компликации тя да продължи работата, изясни правосъдният министър.

Йорданова чака в границите на месец да има дефинитивно решение по тематиката, като за следващ път би трябвало да се избере по-малкото зло.
 23 000 чакат за българско поданство, Министерство на правосъдието трансформира закона
23 000 чакат за българско поданство, Министерство на правосъдието трансформира закона

Организират се изборите в пандизите

Изработване на нова обновена тактика за правораздаването ще бъде във фокуса на отрасловото министерство през 2022 година

За промяна в адвокатурата и нов Закон за адвокатурата, който да сложи конституционно уредената специалност на фундамент, Надежда Йорданова съобщи, че по време на договарянията за подготовка на съдружното съглашение разискваните ограничения в закона за адвокатурата били премерени, лимитирани дотолкоз, доколкото юристите и адвокатурата са самоуправляваща се общественост.

Ние не може едностранно и чисто като политическа мярка да предвиждаме сериозна интервенция. Ако адвокатурата предизвикват спор, от Министерство на правораздаването ще се включат, увери Йорданова.
 Редът на Надежда Йорданова за промени: КПКОНПИ, спецсъда, Висш съдебен съвет
Редът на Надежда Йорданова за промени: КПКОНПИ, спецсъда, Висш съдебен съвет

Най-добрият метод за решение на казуса е изменение в Конституцията

Отново по тематиката за механизма за надзор над основния прокурор, тя акцентира, че в България няма механизъм за следствие на основния прокурор. " Мой дълг е да не си затварям очите, а да подхваща всички вероятни ограничения, които имам по закон по отношение на Конституцията и по отношение на Закона за правосъдната власт да се потърси отговорност за основния прокурор. Главният прокурор би трябвало да освободи наличието си правосъдната система ", отсече правосъдният министър.

Припомняме, предходната година тематиката, обвързвана с поданството на Кирил Петков гръмна като коркова талпа.

Конституционният съд образува дело за поданството на министър Кирил Петков. Депутатите на ГЕРБ нападнаха президентския декрет от 10 май 2021 за назначението на служебното държавно управление.

В края на, че при назначението си Петков не е бил освободен от канадското си поданство и е бил наясно с това, че не е задоволително единствено и еднолично да подаде заявление, както той е направил, а е трябвало да изчака отговора на Канада.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР