Темата със заплатите на новите общински съветници, които още с

...
Темата със заплатите на новите общински съветници, които още с
Коментари Харесай

Тема с висок обществен интерес! Предложението за заплата от 2100 лв. на общинските съветници разбуни духовете в Благоевград!

Темата със заплатите на новите общински съветници, които още с встъпването си в служба желаеха нарастване на заплатите си разбуни духовете в Благоевград. 2100 лева да стане месечното заплащане на общински консултант или да скочи от 25 на 35% от заплатата на ръководителя на ОБС, са поискали съветници, членове на комисия, която изготвя плана на новия устав за работа на общински съвет. Публикуваме имената на членовете и ръководителя на комисията, като жест към Валери Манов, който е част от комисията и не е единствен " създател " на предожението, по този начин както бе обявено..

Председател на комисията е Антоанета Богданова- /нов съветник/членове са: Василиса Валеова -/нов съветник/, Ибраим Зайденов / нов съветник/, Георги Корчев , Анна Николова – Мазурска , Валери Манов , Мирослав Чолев , Кирил Ваклинов и Георги Иванов.

Направеното предложение е групов акт на комисията съветници и е записано в плана с ангажимента,че месечното възнаграждание на съветниците " не може да бъде по- малко от 35% " т.е в случай че си изискат съветниците могат повече да получават, само че в никакъв случай по- малко от 2100 лв.. До момента съветниците получаваха сред 1000 и 1600 лв. според от присъединяване им в комисии и интензивността им, или 25% от заплатата на ръководителя.

Проектът за нов устав е оповестен на страницата на община Благоевград и отвън размера на заплатата други основни промени в него няма. Очакваме с интерес сесията, на която въпросният устав с нарастването на заплатите ще бъде подложен на гласоподаване.

Проста сметка сочи, че в случай че правилникът бъде гласуван и признат без смяна на предлагането за заплати, то бедната община Благоевград ще харчи годишно над 1 000 000 лв. за общинските съветници. Както към този момент писахме общински консултант се трансформира в доходоносна специалност. " Хонорарите " на локалните парламентаристи могат да се мерят с хонорара за час присъединяване на известни звезди, а заплатите им колкото на шефове на институции, лекари, учители и хора с висока социална 8 часова, ежедневна ангажираност.

Ще гласоподават ли локалните парламентаристи новите си заплати на фона на финансовата рецесия в общината ще се разбере на сесия в празничния 8 декември. Празникът обаче няма да притъпи интереса ни и ще следим по какъв начин и кои от съветниците ще гласоподават високата заплата.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР