Темата с връщането на казармата и доброволната служба вълнува обществото

...
Темата с връщането на казармата и доброволната служба вълнува обществото
Коментари Харесай

Казармата се връща с пълна сила! Доброволците ще получават заплати и минават на държавна издръжка…

Темата с връщането на казармата и доброволната работа вълнува обществото още от времето, когато концепцията беше стартирана от ръководителя на Вътрешна македонска революционна организация и настоящ вицепремиер и боен министър Красимир Каракачанов.

В началото на тази година беше взето решение за въвеждането на военна работа, само че тя да бъде единствено доброволна, с дълготрайност от 6 или 9 месеца.

Два са главните разновидността по които това да стане: Първият планува навършилите 18 години младежи да получават военно образование в границите на 6 или 9 месеца в районни центрове. Другият вид е доброволната военна работа да бъде включена като стадий в кадровата военна работа, която също е доброволна.

“Министерство на защитата в продължение на повече от половин година приготвя законодателните промени и нормативната база за въвеждането на това непринудено военно обучение”, споделя в изявление за Флагман.бг доцент доктор Милен Михов – народен представител в 44-ото Народно заседание и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация.

Младежите, които непринудено влязат в казармата, по-късно ще бъдат зачислени във военния запас: “От 3000 бройка Резервът на въоръжените сили в този момент е едвам 600 бройки”, добавя Михов.

Всеки български жител, навършил пълноправие, ще може да кандидатснва за доброволната военна работа. Обсъжда се обаче да бъде въведена горна граница за претендентите – 30-годишна възраст.

Тези, които изберат доброволната казарма, ще бъдат и финансово подтиквани: “В момента се разисква пакет от публични права, които да дава военното образование. Първо доброволците ще получават заплащане за времето, което служат, което най-вероятно ще е в границите на една минимална работна заплата”, прецизира депутатът.

“Доброволци ще има, тъй като има избрани райони на страната с ниско икономическо развиване и на фона на това да получаваш заплащане даже и в един дребен интервал от време, както и държавна прехрана – храна, облекло, обезпечаване и здравни осигуровки, плюс опцията по-късно да те зачислят в запаса., казармата ще основава избрани материални стимули”, изрича своята убеденост Михов.

Източник: Пик
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР