Темата с туризма е изключително важна, особено за нас, хората,

...
Темата с туризма е изключително важна, особено за нас, хората,
Коментари Харесай

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: Докато Варна не придобие европейска визия – няма как да очакваме развитие на туризма

Темата с туризма е извънредно значима, изключително за нас, хората, които живеем до морето. Трябва обаче да се означи, че туризмът не е независим сегмент, по този начин както се пробват да го изведат. За да имаме първокласен туристически артикул – би трябвало да имаме добра градска среда, непорочност, качествена инфраструктура, зелени площи и несъмнено – експониране на всеки един туристически обект, който би привлякъл интереса на туристите.

Това съобщи претендентът за кмет на „ Възраждане “ във Варна инж. Коста Стоянов, оповестиха от пресцентъра на партията.

Той уточни, че Варна разполага с необикновено доста културно-исторически обекти, само че те остават неоткрити от туристите, а повода е следната:

„ Да, Варна има доста атрактивни археологически и културни обекти, само че какво от това, откакто туристите не могат да стигнат до тях, поради неприятната инфраструктура, а по пътя към тези обекти виждат нечистотия, бетон и тапи. Едва откакто градът придобие европейски образ, можем да мислим към този момент директно и за рекламата на тези обекти “, разяснява инж. Стоянов.

Той уточни, че с цел да се развива туристическия артикул, първо би трябвало да се обърне съществено внимание на Варна, а по-късно да се подхващат и следните стъпки:
„ Категорично са нужни повече средства за реклама на туризма във Варна и района, присъединяване на общината в разнообразни туристически изложби и несъмнено, усилване на рекламата в обществените мрежи.

Отделно, ще загатна потребността да бъдат отделяни повече средства за археологически разкопки на обекти, които на територията на община Варна, а по-късно те наложително би трябвало да се социализират, експонират и популяризат.

Освен това би трябвало да се вземе под внимание и това, че Варна има капацитета да притегля туристи и през зимните месеци, стига да бъдат създадени различните форми на туризъм, като да вземем за пример конгресен, винен, еко туризъм и прочие.
В годините обратно, с изключение на едни празни приказки и хрумвания, нищо не е направено и по тази причина ще се фокусираме доста интензивно в тези разнообразни форми на туризъм, които са и много печеливши.

Смятам също по този начин, че е извънредно нужна една мощна туристическа тактика, в чието разработване обаче би трябвало да вземат участие хора от сектора, тъй като точно те знаят кои са най- наболелите проблеми в бранша, а по този начин също и от сферата на образованието, спорта, културата, бизнеса и тн., а освен служители, които в никакъв случай не са работили директно в този бранш “, уточни още претендентът за кмет на „ Възраждане “.

Инж. Коста Стоянов добави, че общината би трябвало да мисли също по този начин и в тенденция по какъв начин да притегли фрагменти, които да работят в туризма, тъй като това е другия голям проблем – неналичието на квалифицирана работна ръка.

„ А това би могло да стане посредством общински стратегии за претовареност, юношески трудови тържища, дейни диалози с бизнеса, какви фрагменти са им нужни. И едвам тогава, към този момент ще можем да приказваме за привличане на повече туристи и надлежно по-платежоспособни такива “, сподели в умозаключение Стоянов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР