Темата с привеждането на финалите на WTA се превърна в

...
Темата с привеждането на финалите на WTA се превърна в
Коментари Харесай

Най-после: Ясно е къде ще се проведат финалите на WTA

Темата с привеждането на финалите на WTA се трансформира в същинска сага, откакто от асоциацията не бяха оповестили в кой град ще станем очевидци на борбите сред осемте най-хубави състезателки през сезона. Това се случва за втора поредна година, защото през предишния сезон Гуадалахара одобри шампионата в последния вероятен миг. Въпросната липса на организация провокира голям брой рецензии в тенис обществеността, тъй като в ATP Тура сходна обстановка в никакъв случай не е случвала и нормално градът хазаин е прочут за няколко години напред във времето. Все отново всички неясноти са към този момент в предишното, защото през днешния ден се разбра, че надпреварата при дамите ще се организира в американския град Форт Уърт, който се намира в щата Тексас.

Така за пръв път в историята ще станем очевидци на тенис конкуренция във въпросното обитаемо място, а самите мачове ще бъда изиграни в относително новопостроената зала Dickies Arena. Въпросното съоражение е извънредно съвременно и през последните три години е приело концерти на звезди от ранга на Пол Маккартни, KISS, Майкъл Бубле и още доста други. Спортните събития също нерядко са били част от програмата на залата, в която са се провели значително мачове от колежанското състезание по баскетбол на Съединени американски щати, както и голям брой национални гимнастически шампионати.

Финалите на WTA пък ще започват на 31 октомври и ще приключат на 7 ноември, а участничките занапред се чака да бъдат избрани до края на сезона. Единственото съвсем несъмнено нещо е, че миналогодишната шампионка Гарбинье Мугуруса няма да може да защитаващо трофея си, имайки поради по какъв начин сега се намира на едвам 52-ра позиция в годишната ранглиста.

Giddy up!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР