Темата с паметниците в столицата отново е на дневен ред.

...
Темата с паметниците в столицата отново е на дневен ред.
Коментари Харесай

Кенеди е преди Аспарух в дневния ред на Столична община

Темата с паметниците в столицата още веднъж е на дневен ред. Това написа в позицята си до медиите общинският консултант и ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев.

По думите му за паметниците е заговорил и към този момент някогашния дипломат на Съединени американски щати в у нас Ерик Рубин , който в прощалното си слово оповестил, че в София се готвят да повдигнат монумент на 35-тия президент на щатите Джон Кенеди. Според Рубин мястото следва да бъде в допълнение конкретизирано и гласувано в Столичен общински съвет.

В тази връзка Симеон Славчев насочва питане по какъв метод Джон Кенеди е обвързван с българската история и дали е по-голям от хан Аспарух.

По думите му на този въпрос би трябвало да отговорят общинските съветници от ГЕРБ, които бавят решението за слагането на паметник на основоположника на българската страна хан Аспарух.

Предложението за паметника на Аспарух е било импортирано на 28 януари от ръководителя на Политическа партия МИР, само че по този начин и не било подложено на гласоподаване.

В отчета си Славчев предложил монументът да се проектира и разположи на площад Александър I.

" Центърът на София е мястото, където би трябвало да бъде подложен паметникът на хан Аспарух. Недопустимо е непознати управници да " изникват " в българската столица, а дa няма монумент на основателя на българската страна ", безапелационен е Славчев и добавя, че нация, която не почита личната си история, а робува на непозната, е обречена на крах.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР