Темата с миграцията, ако имаше категорично решение на ЕС, нямаше

...
Темата с миграцията, ако имаше категорично решение на ЕС, нямаше
Коментари Харесай

Борисов към Нинова: Съвестта ми е най-чиста за миграцията

Темата с миграцията, в случай че имаше изрично решение на Европейски Съюз, нямаше да се търкаля толкоз година. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос от парламентарния надзор на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Има протоколи от всички съвещания, в случай че има нещо, за което да ми е най-чиста съвестта, това е миграцията. Още през 2015 година им споделях, че това, което вършат, ще докара до злополука, напомни Борисов.

И вашето държавно управление, и нашето държавно управление първоначално не бяхме добре готови, призна той. Вследствие и на промени в закони, и на 320 милиона, които ни даде Европейски Съюз, все още можем да кажем, че пазим добре външната граница на Европейски Съюз. И това го споделят всички в Европа, посочи министър председателят.

Проблемът е решен, имаме нулева незаконна миграция. Истинският проблем не е в легалната, а в легалната миграция, тъй като като дойдат на КПП-то, нямаме право да им откажем, изясни министър председателят.

В първия миг, когато България се изпълни с мигранти, помните го, тези 60 хиляди минаха. Тогава се сътвори голям напън в Европа и добре че канцлерът Меркел ги пусна, другояче щяха да са тук, напомни той.

Когато желаят да ги върнат в този момент, не могат принудително да ги върнат. А в случай че ги върнат, къде да ги държим – в общежития от отворен вид. Имаме върхове по 40 пъти да ги връщаме от границата и отново бягат, уточни Борисов.

Какво ще стане, в случай че пристигна нова вълна – един-два милиона, скараме се с Турция. Тогава какво ще вършим – ще желаеме ли релокация, попита министър председателят.

Ако мислите, че е елементарно да надделеете в Съвета… На последния ми споделиха, че съм безсрамен, че съм жесток, описа Борисов.

Позицията ми е безапелационна – твърда защита, отбрана на външни граници от всички – България, Гърция, Италия, Испания, подсети министър председателят.

Позицията на България е минимум непоследователна. Нагажда ли се съгласно обстановката министър председателят, попита Корнелия Нинова. Тя заяви, че групата на Българска социалистическа партия е събрала подписи за обсъждане по тематиката в Народното събрание, с което да се разпореди на Министерския съвет какво да прави.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР