Семейната компания, произвеждаща мебели с марката Виденов, се разширява с

...
Коментари Харесай

Мебелният цар на Ямбол

Семейната компания, произвеждаща мебели с марката " Виденов ", се уголемява с нова индустриална площадка. Инвестицията е към 20 млн. лева и е на територията на неотдавна купената някогашна тъкачна фабрика " Тунджа ". Фокусираната в всеобщия клас обзавеждане компания има мощна пандемична година с 20% растеж на приходите.
Най-голямото индустриално дружество в Ямбол преди 1944 година - тъкачната фабрика " Тунджа ", основано с британски капитали, постепенно почина преди над десетилетие след приватизация от РМД. Днес на мястото на старите здания ще се появи ново произвеждане - на мебели. То ще е инвестиция на относително по-младата ямболска компания - групата " Виденов ", която се намира в съседство и развива производството си от 30 години. И в този момент е най-големият промишлен шеф в града с над 1400 чиновници.

Компанията зад марката " Мебели Виденов " ще влага към 20 млн. лева в новопридобитата индустриална повърхност. Това ще усили индустриалния потенциал с 30% и ще отвори нови 200 работни места, заяви за " Капитал " Ивайло Макавеев, изпълнителен шеф на " Мебели Виденов ".

Ямболският производител на мебели се е настанил в по-ниския ценови клас, който очевидно пораства, тъй като към този момент трета година групата има продажби от по над 100 млн. лева, като в коронавирус годината скокът е мощен - с 20%.
Новата територия
Новата база се намира на територията на остарялата и неизползвана тъкачна фабрика " Тунджа ". Предприятието е приватизирано през 1998 година, мажоритарният дял е коствал малко под 2 млн. лева на разсрочено заплащане, а работещите тогава са над 400. Фабриката прекратява активността си през 2008 година и от този момент отдава чартърен някои от постройките.

Според имотния указател договорката е от 24 септември 2020 година и е за съвсем 12.5 млн. лева, в случай че се съди по оповестения веществен интерес. Продавач е " Тунджа ", а покупател - " Виденов груп ". По последни данни малко над половината от акциите на дружествотопродавач са били благосъстоятелност на Недка Йорданова и Красимир Стефанов, като на 16 декември, или малко след договорката, компанията е ликвидирана.
Капитал - брой 22
" Избрахме Ямбол, тъй като това е нашият град ", изясни Ивайло Макавеев. Проектът на " Виденов груп " е с над 150 дка повърхност, а постройките са ситуирани върху над 50 декара. В ход е развой по реорганизация на пространствата и обособяването им в звена за корпусна и мека мебел за серийно произвеждане, както и за произвеждане на мебели по план. За строителната задача е определена " Главболгарстрой ".

Инвестицията ще усили и потенциала на логистичния център на компанията в Ямбол. След като настоящото произвеждане бъде напълно преместено в прилежащата нова база, досегашната фирмена фабрика също ще бъде употребена за депозиране на продукция.

Компанията възнамерява реконструкцията да бъде приключена до края на годината. Вече тече развой по асортимент на нови чиновници, които следва да бъдат подготвени, прецизираха от " Виденов груп ".
Ивайло Макавеев, изпълнителен шеф на " Мебели Виденов ": Инвестицията ще усили индустриалния потенциал с 30% и ще отвори нови 200 работни места Източник: Виденов груп
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР