Темата на спора вече е далече от Истанбулската конвернция. У

...
Темата на спора вече е далече от Истанбулската конвернция. У
Коментари Харесай

Проф. Михаил Неделчев: Истанбулската конвенция се използва за истеричен антиевропеизъм

Темата на разногласието към този момент е надалеч от Истанбулската конвернция. У нас имаме пет закона, които вземат решение въпроса за насилието на дами в домашни условия. Сигурен съм, че въвеждането на Истанбулската спогодба няма да промени картината с безусловно нищо – най-вече да се отчетат едни пари, усвоени от фондации. Проблемът, който разбуни духовете, е по-глобален и метафизичен, сподели в утринния блок на Българска национална телевизия блогърът Иван Стамболов-Сула.

Идеята на джендър философията е да се внуши, че човек е полубог - замяна на богочовечеството с човекобожеството. Тя е рискова с това, че подменя схващането полът да се приема полът като нещо обективно да се схваща като нещо субективно, уточни Стамболов.

Проблемът е, че конвенцията смесва две разнообразни неща. Тя пази едни повече от други. Жените са показани като жертва, а мъжете като агресор, което единствено по себе си е стандарт, а се твърди, че конвенцията би трябвало да се отстраняват стандарти, съобщи още Иван Стамболов.

Проф. Михаил Неделчев посочи, че Истанбулската спогодба е интернационална спогодба на Съвета на Европа. Дебатът се води много острастено и от двете страни. Мисля, че той би трябвало да се успокои, добави той.

Основният недостатък на Истанбулската спогодба е нейната недоизказаност. Проблемът е, че конвенцията се употребява се да се разпростира един нервен антиевропеизъм, съобщи проф. Неделчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР