„Темата на преговорите беше правосъдие, имаме принципно съгласие от партиите,

...
„Темата на преговорите беше правосъдие, имаме принципно съгласие от партиите,
Коментари Харесай

Иван Иванов: До основна степен имаме пълно покритие на нашите приоритети на тема правосъдие

„ Темата на договарянията беше правораздаване, имаме кардинално единодушие от партиите, които участваха, за промени в разнообразни законодателства, изключително в частта за публичните поръчки. Обсъдихме също наказателната политика на страната в тази посока, както и усилване на контрола върху всички органи, които имат общо с разходването на държавни средства. " Това съобщи в ефира на БТВ-радио Иван Иванов, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия и част от преговорния екипи за реализиране на съдружно съглашение по тематика " Правосъдие ", като добави: „ Има ли политическа воля ще се стигне и до действително настоящи текстове и органи ".

„ До съществена степен имаме цялостно покритие на нашите цели по предизборните стратегии ", разяснява той като уточни част от тях: „ Закриване на Специализираните съдилища, Специализираната прокуратура, реформиране на органа за битка с корупция, преразпределение на натовареността на съдилищата. Тема на диалог беше и основният прокурор, както и методите всеки един детайл от тази правораздавателна система да действа по метода, по който се чака ", съобщи Иван Иванов.

„ Обсъждахме опциите за обжалване пред съд на избрани случаи на отвод за формиране на досъдебно произвеждане ", изясни още той като добави, че една от главните цели е да се отстрани йерархичната взаимозависимост при прокурорите.

Относно Антикорупционната комисия социалистът изясни, че партиите са се обединили към концепцията, че би трябвало да се създадат промени. „ Българска социалистическа партия имахме наш законопроект, който сме го внасяли, още когато се приемаше първичния вид на в този момент настоящия ", посочи той.

Иван Иванов изясни, че на тази среща партиите са определили точките, по които са съгласни, като са си дали период от 3 месеца за детайлното разказване на измененията.

Социалистът напомни, че преди няколко дни Националният съвет на Българска социалистическа партия с огромно болшинство е дало мандат на Корнелия Нинова и преговорните екипи да вземат участие в договарянията за сформиране на държавно управление и това решение е взето по отношение на Устава на партията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР