Темата на NOVA тази седмица разказва една история за приемане

...
Темата на NOVA тази седмица разказва една история за приемане
Коментари Харесай

Изход „Лондон“ в Темата на NOVA

„ Темата на NOVA ” тази седмица споделя една история за приемане и отменяне. За реализация и дискриминация. За обучение, неначетеност и съревнование на пазара на труда. За чужбина като вид, излаз, избавление, мащеха, дом и развиване.

Поне 250 хиляди българи живеят и работят във Англия, а българската и румънската общности са приети от кмета на Лондон за най-проблемни. Тази неделя репортерът Миролюба Бенатова и операторът Георги Георгиев ще покажат на феновете битието и опасенията на разнообразни наши сънародници в Лондон – от тези, които всеобщо правят нискоквалифициран труд, до приключилите Оксфорд.

Екипът на NOVA стига и до Едмънтън , където от няколко години все по-често се чува българска тирада. 80 % от българите там не знаят, че би трябвало да се записват след Брекзит , с цел да не се трансфорат в незаконни емигранти, които могат да бъдат депортирани в България.

Последствията занапред предстоят. Предстои да забележим и дали ще има наложително завръщане на хиляди изгонени българи от Англия. Казват, че когато една врата се затваря, се отваря друга. Остава вярата, че измененията ще бъдат за по-добро…

Гледайте „ Изход „ Лондон “ в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 9 юни, незабавно след централната емисия Новини по NOVA.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР