Темата корупция е деликатна за самата БСП, защото няма как,

...
Темата корупция е деликатна за самата БСП, защото няма как,
Коментари Харесай

Зреят съмненията за корупционни практики, свързани с ръководството на БСП

Темата корупция е деликатна за самата Българска социалистическа партия, тъй като няма по какъв начин, говорейки за корупция, да не стане дума за едни корупционни практики от предишното, свързани с управлението на партията. Много мощно зреят подозренията за съществуването на такива корупционни практики. Това сподели секретарят на парламентарната група на "Обединени патриоти " Борис Ячев в изявление за в. "БАНКЕРЪ ".

"Ясно беше, че Българска социалистическа партия ще се опита да бяга от тази тематика, само че в това време не откри нито една друга по-подходяща или по-благодатна за политически ход. Очаквам този избор да бъде една поредна раздухана политическа нервност ", съобщи Борис Ячев във връзка идния избор на съмнение към държавното управление, който ще се гласоподава на 17 януари.

Депутатът посочи, че левицата ще се опита да употребява европредседателството като спомагателна естрада за обществено оплюване на страната.

По думите му през последните 10 година много старания са се положили в посока превъзмогване на корупцията.

"Говорим за корупцията във високите етажи на властта - този вид корупция, към която обществото и медиите са най-чувствителни. В същото време обаче корупция има на доста ниски равнища, така наречен всекидневна, битова корупция, която хората даже не възприемат като корупционна процедура. Това е навикът да дадеш нещо или да предложиш нещо, с цел да ти стане по-бързо услугата или това, което очакваш. Или с цел да бъдеш санкциониран по-малко. Тази корупция е по-трудна за превъзмогване, тъй като тя е в съзнанието на хората. Само със законови ограничения няма да стане ", разяснява Ячев.

Той регистрира, че има политици, против които се води следствие, както и хора от разнообразни етажи на администрацията, против които има досъдебни производства.

Борис Ячев бе безапелационен, че няма напрежение сред водачите на Обединени патриоти.

"В рамките на обединението няма напрежение, изключително в границите на парламентарната група. Имайте поради, че тримата водачи са натоварени с доста разнопосочни задължения. Един се занимава с стопанска система, демография, екология, туризъм. Друг се занимава с защита и национална сигурност. Г-н Сидеров като началник на парламентарната група пък има задължения, свързани със законодателството, а и с държанието на нашите депутати в границите на парламентарното болшинство. Тоест всеки си има избран вид отговорности. Когато има струпване на проблеми във всеки един от тези браншове, сяда се, беседва се и това, което е проблем, се почиства ", посочи Ячев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР