Темата коментира адвокатът на дъщерята на Милен Цветков. Според Надежда

...
Темата коментира адвокатът на дъщерята на Милен Цветков. Според Надежда
Коментари Харесай

Надежда Ковачева за съдебния лекар, изготвил експертизата на Дебора: Може накрая да излезе прав

Темата разяснява юристът на дъщерята на Милен Цветков. Според Надежда Ковачева има пропуски в цялата система и би трябвало закон и за движимостите лица.

 

„ Освен това тя изясни, че правосъдният доктор може най-после да излезе прав. Той е доктор, който е дал тези изводи и в случай че е нямало налице изобилна кръвозагуба, която би основала заплаха за живота, в резултат на което да настъпи някакъв по-тежък миг, той не би могъл да каже друго.

 

А изтезанието, унижението обаче са обособени неща. Години наред адвокати, публицисти работим върху това да се инкриминира изтезанието, да се направи закон за движимостите лица, да се сътвори Институт по правосъдна медицина във всеки град “, разяснява тя.

 

Ковачева изясни, че в последните години работи по знакови каузи, в които има погрешни изводи на движимости лица.

 

„ И би трябвало да имаш голямо непримиримост да сезираш прокуратурата, да казваш - образувайте кореспонденция, проверете този специалист, вижте заключението му, че е погрешно, не голословно.

 

А по отношение на правосъдната медицина у нас – тези лекари няма къде да работят, няма някаква обща постройка. Да не приказваме за Институт по правосъдна медицина, където и другите типове специалисти да се събират “, разяснява тя. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР