Темата “Екология” е актуална в цяла Европа. Съвсем неотдавна в

...
Темата “Екология” е актуална в цяла Европа. Съвсем неотдавна в
Коментари Харесай

Коалиционните преговори: Отделни правителствени звена да се занимават с климат и гори

Темата “Екология” е настояща в цяла Европа. Съвсем наскоро в Глазгоу се организира годишната конференция на Организация на обединените нации Cop 26, на която бяха обрисувани редица проблеми. Европейски Съюз се стреми да премине и напълно към зелена енергетика.

У нас има редица проблеми във връзка с мръсния въздух, да вземем за пример. Българската столица постоянно удря челните места в най-черните статистики за равнища на фини прахови частици. Всички каузи на Европейската комисия против страната ни са в региона “околна среда”. Един от последните отчети на Световната здравна организация сложи България на трето място в света по смъртност, породена от замърсяване на въздуха.

Появи се и предложение да се отстрани пластмасата за еднократна приложимост от министерствата.

Нужно е да се завършат всички проекти за ръководство на речните басейни и рисковете от наводняване, в това число възстановяване на координацията сред Министерство на околната среда и водите, Министерство на регионалното развитие, КЕВР и всички звена с отговорност, в това число новосъздадения ВИК холдинг, стана ясно по време на договарянията.

Българска социалистическа партия уточни, че че има потребност от равномерен преход към зелена сила. Сред предпочитаните ограничения на формаицята бяха посочени достъпът на дребни обитаеми места до вода, филтриране на водите, обезопасяване на отпадните води, стабилно прилагане на подземните водни тела, създаване на санитарно-охранителните зони и тактика за морските води на България. Формацията поддържа концепцията на " Демократична България " организацията по горите да бъде самостоятелен от МЗХГ орган с контрол от държавното управление, в това число от екоминистерството.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР