Темата е сухопътната граница и тук не можем да си

...
Темата е сухопътната граница и тук не можем да си
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Влизането ни в Шенген по въздух и вода е частичен...

" Темата е сухопътната граница и тук не можем да си кривим душата. Много български държавни управления свършиха много работа в тази област, мисля, че е добре това, което стана ", уточни той.

 

" Имаме някакъв непълен прогрес. Това е оптимистично. 95 година обстановката е била много по-различна от в този момент. Тогава европейските механизми занапред се развиват. Много хора в Австрия се тормозят, че прекомерно доста хора идват в страната, поради добре развитата й обществена система. Това е теза, която е мощна в австрийското общество ", сподели още някогашният вицепремиер.

 

Относно влизането ни в еврозоната, Пеканов уточни, че не е доста сигурен, че ще станем пълновръстен член скоро. Според него има правила и България сега не покрива инфлационния аршин.

 

" Това е политическо решение. Инфлацията падна доста в еврозоната и малко в България. Финансовото министерство на България от години подхваща хиперконсервативна политика, която аз искрено подлагам на критика. Тази традиция постоянно да се споделят допустимо най-тежките сюжети ни дава избран сигнал. Много финансови разноски бяха отсрочени. Връзването на бюджета е триумф, само че това частично се дължи на отсрочване във времето на значими вложения ", счита политикът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР