Темата ,,Читалищна дейност в условията на ограничения - тенденции и

...
Темата ,,Читалищна дейност в условията на ограничения - тенденции и
Коментари Харесай

Онлайн форум върна читалищни дейци в ерата преди К-19

Темата,,Читалищна активност в изискванията на ограничавания - трендове и насочни точки,, събра на уебинар 20 секретари и библиотекари от читалищата в осем общини на област Пазарджик. Включиха се и представители от отдалечени места като Фотиново – чиновници, на които в годините е било мъчно напредването през зимата за присъствен семинар.

Анализът на читалищната активност, показан от Радка Енчева-Кочева – началник на Център „ Читалища “, безусловно прикова вниманието на участниците със параленост на данните за размера и качеството на работата в културните сдружения преди и по време на Ковид. Подробностите в обзора разсъниха интерес с прецизността на изнесените числа и широтата на оценката на обстановката. Модерацията на занятието предизвика интензивност за шерване и непримиримост в търсенето на отговори на въпроси по тематиката. Защото Ковид съвсем две години визира съществено и читалищната организация на пространствата, дейностите и взаимоотношенията.

Снимки в презентацията и диаграми, връщаха в положителните години на работа и живот, когато Светът не познаваше К-19 и в Регионалната читалищна мрежа се общуваше пълноценно и дейно, без ограничавания – и официално, и неофициално. Тогава, когато резултатите въодушевяваха за още по-високи достижения и свободно творчество, за човешка непосредственост и откровена наслада от тази реципрочност, което е кодът за жизнеспособност на българското читалище.

Направеното ревю мотивираше за намиране на положителните благоприятни условия за продължение и триумф, макар провокациите на времето. Всеки,,взе,, от срещата каквото му беше потребно и даде, с присъща Рождественска благотворителност, доста от себе си на останалите.

Популярни родни коледни песни, разменени поздрави и пожелания извършиха с наслада пространството и трансфораха уебинара в щастливо прекарване. Дадоха мотив за очаквания през идващата година – за здраве, заедност и доброта!

Като подарък, за напъните си всички участници във форума ще получат фирмен календар за Новата 2022 година

*Автор - инж. Радка Енчева-Кочева, РЕКИЦ,,Читалища,, - Пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР