Тема №1 в рамките на тази кампания ще бъде темата

...
Тема №1 в рамките на тази кампания ще бъде темата
Коментари Харесай

Димитър Ганев: В новото разделение партиите на промяната вече не са в един лагер

" Тема №1 в границите на тази акция ще бъде тематиката за газа и за " Газпром " . Другите тематики ще бъдат периферни, и не от позиция единствено на енергийната рецесия, в която се намираме, и освен от позиция на това дали ще възобновяваме връзки с " Газпром ". Защото тази тематика е форма на политическо позициониране , на едно разделяне, което наблюдавахме в главните политически субекти в последните няколко месеца – по оста на евроатлантизма. "

Този коментар направи в предаването " Преди всички " на БНР Димитър Ганев от Изследователски център " Тренд ". През април едно ново разделяне размени остарялото . Старото беше " за " и " срещу " статуквото, новото разделяне в тази акция се препотвърждава, уточни Ганев.  " Това на пръв взор значи, че има нови очертания, по които може да се сътвори ново болшинство  след изборите. Но за сметка на това самите партии в този евроатлантически бранш, започнаха водачите им да се съдят един различен. Партиите от смяната, които символизираха смяната през 2021 година, към този момент не са в един лагер в това ново разделяне . Това не значи, че безусловно на тази база ще се образува държавно управление. "  Ако има изобщо държавно управление след 2 октомври , то няма да бъде оспорващо нашата геополитическа ориентировка, счита политологът. Той обаче дефинира образуването му като " извънредно мъчно ", поради влошените връзки сред обособените субекти.

" Да кажем, водачите ще създадат някакъв компромис с егото си и ще преглътнат отсрещния. Само че аз се колебая, при тази формула на опълчване, която тече, дали електоратите на обособените партии ще могат да преглътнат каквато и да е форма на колаборация на база евроатлантически полезности . Това може да се окаже самоубийствено за някои от партиите. "  Ганев не вижда бърз излаз от политическата рецесия, в която сме от април предходната година. Ако се стигне до нови избори през януари, общественият напън върху партиите ще бъде " убийствено мощен "  – да се направи държавно управление, счита той. 

" По това опълчване на твърдия евроатлантизъм и нюансираната позиция – приказваме за " Възраждане ", за Стефан Янев, президентът в последните няколко месеца стана част от този лагер, не на твърдия евроатлантизъм. И по абсурден метод Радев може да направи Политическа партия и ГЕРБ по-близки . "  Очаква се при започване на новата седмица " Тренд " да оповести моментната фотография на електоралните настройки./ БНР
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР