Телса Модел 3 Американският производител на електромобили Тесла е на

...
Телса Модел 3 Американският производител на електромобили Тесла е на
Коментари Харесай

Тесла отчете историческа загуба от 671 милиона долара


Телса Модел 3

Американският производител на електрически автомобили Тесла е на загуба с над 671 милиона $ през третото тримесечие, оповестява Automotive News, като се базира на доклада на компанията. Това е най-голямата загуба за тримесечие в историята на предприятието на Илон Мъск, отбелязва изданието.

Чистата изгубва на Тесла за интервала юли-септември 2017 година е 619 милиона $ спрямо облагата от 22 милиона, за същия интервал на 2016 година, а поправената загуба на акция от 2.92 $, значително надвишава междинната прогноза на анализаторите от 2.28 $.

На 1 ноември Мъск разгласи, че плануваните за произвеждане 5000 бр. месечно на седан Model 3 се отсрочва не за края на тази година, а за началото на 2018 година, поради забавянето в доставките на батерии, чието произвеждане стартира през юли в завода на Тесла в щата Невада.

На тържищата към 1 ноември цената на акция Тесла падна с 3.2% - до 308.6 $.

Същевременно за сметка на повишение на продажбите на Model X с 36% облагата на компанията през третото тримесечие на тази година се подвигна до 30% - 2.98 милиарда $, което надвиши упованията на специалистите.

В очакване Model 3 да се появи на пазара, вложителите подвигнаха цената за акция на Тесла с над 50% от началото на тази година, и в следствие пазарната стойност на производителя на електрически автомобили надмина капитализацията на General Motors Co.

След стартирането на Model 3 за всеобщо произвеждане през юли тази година Мъск даде обещание, че компанията до края на годината ще създава 20 000 коли на месец, само че при започване на октомври се обясни, че проектът е неосъществим: Тесла съумя да създаде общо единствено 360 бройки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР