Телевизия CNN публикува съвети на Ник Патъс Уолш – редактор

...
Телевизия CNN публикува съвети на Ник Патъс Уолш – редактор
Коментари Харесай

Няколко съвета как да се справите с паниката

Телевизия CNN разгласява препоръки на Ник Патъс Уолш – редактор по интернационална сигурност в медията, какво би трябвало да направи човек, с цел да преодолее суматохата , обвързвана с разпространяването на ковид.



 blue trouble Винаги ще има храна. Навсякъде, без значение от мястото или климата, има какво да се яде . Може да е студено, мазно пиле върху смачкани пържени картофи или ориз от афганистанска войска с нужната количество антибиотици, или застоял мокър самун на дъното на найлонова торбичка. Независимо дали става въпрос за ураган, ИДИЛ или съветската войска, храна постоянно е имало.

Да, от време на време и ма изключения и апетит, само че в действителност няма потребност да купуваме толкоз доста , за да имаме в бъдеще какво да ядем. Притеснението ни би трябвало да бъде дали имаме задоволително за ястие в този момент, с цел да може и другите да се нахранят. Хората имаме забележителната дарба да се изхраним, даже в по-опасни обстановки от пандемия.
 / iStock/Getty Images
 blue trouble Нямате потребност от тоалетна хартия. Освен в случай че, несъмнено, не би трябвало да извършите естествените си потребности на някоя канара отвън Мосул в Ирак или в крайпътна канавка в Донбас в Източна Украйна. Тя обаче не ви е нужна, в случай че наоколо имате душ или течаща вода. Ще живеете, без да изтривате задните си елементи. Дори може да разберете, какъв брой по-чист може да станете благодарение на сапун.



 blue trouble Не се тормозете за неща, които не можете да измененията. Има неща, които можете да измененията - да вземем за пример къде да отидете, с кого да се срещнете и на кого да помогнете. Има обаче доста неща, които не можете да измененията в кратковременен проект - държавната политика, подготовката в локалната здравна работа или какво ще се случи през май.
Едно от нещата, които трябваше да науча, е, че не можеш да контролираш всичко и на всички места. Понякога даже е рисково да се пробвате да разгадаете възможни бъдещи събития и да се пробвате да смекчите рисковете, които в действителност не можете да видите. Използвайте силата си да измененията това, което можете, в този момент.

 blue trouble ​​​​​​​Бъдете благи – това може да избави живота ви. Да се държиш добре с другите не е акт на алтруизъм, а метод за самоотбрана . Другите хора са най-хубавият източник на информация за протичащото се.
 iStock/Getty Images
Нещата, които в действителност ви интересуват, от време на време са такива, че не биха ви ги споделили, в случай че сте противен човек – да вземем за пример, че съседът ви е болен или че следва обстрел на този рид и е добре да не ходите там. Хората ще бъдат по-склонни да ви оказват помощ, в случай че ви харесват или помнят последната смешка, която сте им споделили. Да бъдеш благ е добре за тях, за вас и за вашата сигурност и здраве.

 blue trouble ​​​​​​​​​​​​​​Нещата се усъвършенстват и се възвръщат неведнъж доста по-бързо, в сравнение с смятате вие. В практиката си като кореспондент съм видял Кобани в Сирия да се възвръща и процъфтява за една година, откакто беше разрушен от офанзивите на ИДИЛ. Ял съм най-вкусното агнешко в преди малко възобновения град Грозни. И децата още веднъж ще вървят на учебно заведение в южния съветски град Беслан, даже в случай че там, където терористите убиха стотици през 2004 година, остава тъмен спомен.
 / iStock/Getty Images
Covid-19 в последна сметка ще се трансформира в нещо, с което можем да се оправим, даже и да остави след себе си скърбящи за своите близки фамилии и мощно наранена световна стопанска система.

Запомнете, че даже и при война, най-после всичко ще бъде наред.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР