Телевизия B1B Box ще излъчи този уикенд легендарния турнир по

...
Телевизия B1B Box ще излъчи този уикенд легендарния турнир по
Коментари Харесай

„Аспарухов меч” на живо по B1B Box

Телевизия B1B Box ще излъчи този уикенд именития шампионат по сабя „ Аспарухов меч”, който е годен за Световната купа за младежи и девойки. Преките излъчвания по B1B Box стартират в 11:30 часа в събота и неделя (5 и 6 февруари). Коментатор и водещ на студийната стратегия е Никола Ибришимов, а хазаин на шампионата още веднъж е комплекс „ Сила” в Пловдив.

Турнирът „ Аспарухов меч” събира бъдещите първенци във фехтовката, като за медалите в Пловдив ще спорят водачите в международните класации до 20 години.

В събота е шампионатът при дамите, като поръчки за присъединяване са подали 90 девойки от 21 страни. България ще бъде показана от 11 сабльорки, измежду които Емма Нейкова, Ана Михайлова, Калина Атанасова, Белла Иванова, Габриела Захаринова и Кристина Миланова.

Турнирът на младежите е в неделя – присъединяване са декларирали 151 сабльори от 18 страни. В Пловдив ще гледаме лидерът в международната класация Адам Моатаз (Египет), както и руснаците Артьом Тереков и Дмитрий Насонов, които са №3 и №4 в света.

За България ще се състезават 17 сабльори, отпред с Тодор Стойчев. Стойчев е притежател на Европейската купа по фехтовка за кадети (сезон 2019/2020), а през декември предходната година завоюва второ място на шампионата за Световната купа за младежи в Полша. Стойчев е №9 в международната класация, а с изключение на него положително класиране ще търсят и Димитър Райкин и Георги Златаров.

През миналия уикенд българският тим при дамите реализира най-хубавото си класиране в кръг от Световната купа на сабя – 4-о място на шампионата в Пловдив. Успехът в отборното съревнование донесоха Йоана Илиева, Емма Нейкова, Олга Храмова и Ана Михайлова, водени от националния треньор Ивайло Воденов. В самостоятелната конкуренция в Пловдив победителката в „ Аспарухов меч” предходната година Йоана Илиева приключи на 41-о място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР