Телевизионният здравен експерт д-р Майкъл Мозли издаде здравно предупреждение относно

...
Телевизионният здравен експерт д-р Майкъл Мозли издаде здравно предупреждение относно
Коментари Харесай

Д-р Майкъл Мозли издава спешно здравно предупреждение за изключително популярната доматена супа Хайнц

Телевизионният здравен специалист доктор Майкъл Мозли издаде здравно предизвестие по отношение на доматената чорба Хайнц.

Популярният избор за обяд за британците може да способства за редица здравословни проблеми заради високото си наличие на сол, разкри той в Secrets Of Your Big Shop на Channel 4. Може даже да е по-лошо за вас от една дребна порция пържени картофи на McDonald's.

Д-р Мозли изясни, че потреблението на повече от предложените 6 g сол дневно може да направи вкусовите ни рецептори подвластни от солта и да докара до съществено здраве проблеми като високо кръвно налягане, сърдечни болести и инсулт. Една кутия доматена чорба на марката Heinz съдържа 2,2 g сол.

Той също по този начин уточни, че модифицираната храна е един от най-големите участници в солта в нашата диета, оповестява Yorkshire Live. Д-р Мозли сподели: „ Това може да докара до високо кръвно налягане, сърдечни болести и инсулт. Един от най-големите приноси на солта в диетата ни идва от модифицираните храни, изключително...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР