Телевизионният водещ Слави Трифонов е на мнение, че в Македония

...
Телевизионният водещ Слави Трифонов е на мнение, че в Македония
Коментари Харесай

Слави Трифонов с горещ коментар за Македония

Телевизионният водещ Слави Трифонов е на мнение, че в Македония живеят " комплицирани българи ", заяви обстоятелства.бг. Шоументът разяснява скорошните дейности в западната ни съседка и проваления референдум за промяната на името ѝ. Трифонов се чуди и по какъв начин българите гледат на цялостната обстановка.

Не знам дали същински ви интересува това, което се случва в Македония и изобщо не знам по какъв начин гледате на тази по този начин наречена страна. Емоционално ли? Исторически ли? Географски ли? Не знам по какъв начин гледате на македонците, които пишат против българското посолство в Скопие “Булгари, мрете ”, а в същото време се редят на опашка за български паспорти.

Не знам за вас, по тази причина ще ви кажа за себе си. Когато бях в седми клас, вървях на олимпиада по история. Писах за хан Аспарух. Но след това комисията реши да ме изпитва. И ме попитаха: “Станиславе, по какъв начин би дал отговор с една дума на претенциите на македонците, че Самуил е македонски цар? “ Аз бях доста горделив от себе си, тъй като се сетих да кажа, че Василий Втори е наименуван българоубиец, а не “македоноубиец ”.

Това беше доста от дълго време. Днес нищо не се е трансформирало. Една страна, която се споделя Македония, а тези, дето живеят в нея, са едни комплицирани хорица. И не знаят тъкмо какви са. Аз ще ви кажа какви са. По това, което вършат, в това число и на този референдум, е повече от ясно какви са. Българи са. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР