Телевизионните канали KTK, NTK и Channel One Eurasia в момента

...
Телевизионните канали KTK, NTK и Channel One Eurasia в момента
Коментари Харесай

Протестите в Казахстан: Телевизионни канали спряха излъчването си. Без интернет в страната

Телевизионните канали KTK, NTK и Channel One Eurasia сега не са налични. По-рано за разрушаването на офисите им оповестиха Sputnik Kazakhstan и Mir 24. В същото време в страната не престават да работят държавните телевизионни канали Khabar 24 и Channel 31, предават съветските медии.

Кабинетът подаде оставка, само че това не съумя да потуши гнева на стачкуващите, които излязоха на улицата в отговор на повишаването на горивата от началото на новата година.

Казахтелеком, най-голямата телекомуникационна компания в страната, спря достъпа до интернет в цялата страна в сряда следобяд. Други оператори - Beeline и Kcell потвърдиха, че също има спирания на мобилния интернет в страната по “независещи от тях причини”. Освен всичко друго, редица казахстански уеб сайтове, в това число и огромни медии, не са налични в чужбина.

Публичните митинги са противозаконни в 19-милионната страна, в случай че уредниците им не подадат предупреждение авансово.

Въпреки опитите на държавното управление да потуши митингите, фрагменти, оповестени онлайн в сряда, демонстрират, че хиляди хора щурмуват основната държавна постройка в Алмати.

Протестите против цените на газа в Казахстан не престават и до този миг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР