Телевизионната водеща Анахид Тачева е починала в петък 18 ноември,

...
Телевизионната водеща Анахид Тачева е починала в петък 18 ноември,
Коментари Харесай

Скръбна вест: Отиде си телевизионната легенда Анахид Тачева

Телевизионната водеща Анахид Тачева е умряла в петък 18 ноември, заяви novini.bg.

Тя е едно от обичаните лица на Първа стратегия на националната телевизия.

Анахид Тачева е същинска звезда измежду телевизионните говорителки от държавната телевизия. Става извънредно известна през 60-те години – и като едно от най-красивите лица от екрана, и като брачна половинка на огромния артист Коста Цонев. 

" Имам по-малък брат и сестра, с които доста се разбирахме. Навремето нямаше телевизия и играехме на шах, пинг-понг или “Черен Петър ”. Вечер слушахме плочи на грамофона. Бях почитател на “Левски ”. 

С децата в махалата пишехме на всички места: “Горе Левски, долу ЦСКА ”. Четях и доста книги, които вземах от чичо Стоян - юрист, който живееше против нас. Любимата ми беше “Мъртвите сибирски полета ”, споделя Анахид мемоари от детството си.

Анахид Тачева печели състезанието на Българска национална телевизия през 1962 година и от този момент дълги години е говорителка на първа стратегия на националната телевизия.

Първият ѝ брачен партньор е артистът Коста Цонев, за който се омъжва за първи път през 1958 година, незабавно след довеждане докрай на гимназия.  Двамата се срещат по време на новогодишно празненство в зала „ България ”. 

По това време бъдещата телевизионна говорителка няма навършени още 18 години и с цел да се оженят, той лъже, че към този момент е бременна от него. Докато е омъжена за него се появява на екрана под името Ани Цонева. 

Те се развеждат и след това още веднъж се женят и развеждат. Имат две деца - Теодора и Димитър.

Последният ѝ брак е с Васил Тачев, сполучлив предприемач. С него имат едно дете - Анахид.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР