Телевизионна поредица Тесла: Разсекретено“ привлича вниманието на любителите на документални

...
Телевизионна поредица Тесла: Разсекретено“ привлича вниманието на любителите на документални
Коментари Харесай

Нова тв поредица повдига завесата над последния научен труд на Тесла

Телевизионна поредност „ Тесла: Разсекретено “ притегля вниманието на феновете на документални филми и хората с интерес към живота и приноса на един от най-известните учени - Никола Тесла. 

Продукцията е на Discovery Channel и търси отговори на въпроси към гибелта на изобретателя и мистериозно изчезване на част от последния му теоретичен труд. Авторите проучват дали Тесла е изобретил едно от първите оръжия за всеобщото заличаване и дали е бил убит точно поради това. 

Тесла, наричан ‘‘Човекът, изобретил 20-и век‘‘, е бил считан за един от най-острите и може би най-опасни умове на своето време. През 1943 година Тесла е бил открит мъртъв в хотелска стая, като сейфът му е бил строшен, а последното проучване, по което е работил, е изчезнало.

През 2016 г. ФБР разсекрети 250 документа, даващи взор над последната работа на Тесла преди гибелта му. Тези файлове разкриха нова информация за оръжие, измислено от него и наречено ‘‘Лъчът на смъртта‘‘, показва в поредицата си Discovery Channel. Те показват, че международните сили, в това число Съединени американски щати, Съветският съюз и Осемте сили, са били мощно заинтригувани от изобретението. Разсекретените файлове на ФБР водят доста специалисти до убеждението, че е нужно детайлно следствие, което да дефинира какво се е случило на Тесла.

В „ Тесла: Разсекретено “ военният следовател Джак Мърфи и историкът Камерън Принс се впускат в обиколка на света, търсейки информация за нововъведенията на изобретателя и за проучването, изчезнало от сейфа му. 

Докато те проверяват, техните открития са споделени с инженера Арън Косчо, който е събрал цялостен екип за основаването и тестването на първообраз на оръжието на Тесла. Ако Косчо успее да потвърди, че построяването и активирането на съдбовното оръжие е правдоподобно, това би осигурило понятен претекст за ликвидиране. Защото Лъчът на смъртта на изобретателя може би е могъл да върне салдото на силата през Втората международна война, а международните суперсили са щели да се надпреварват да получат проектите – или най-малко да се погрижат те да не попадат в ръцете на враговете им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР