Телепортацията остава една от най-футуристичните теми в науката. Според проф.

...
Телепортацията остава една от най-футуристичните теми в науката. Според проф.
Коментари Харесай

Казаха кога ще бъде възможна телепортацията

Телепортацията остава една от най-футуристичните тематики в науката. Според проф. Браян Грийн от Университета " Колумбия " и съосновател на Световния фестивал на науката, телепортирането на предмети и хора ще е допустимо след най-рано 500 година или даже 1000 година, споделя той в изявление за онлайн изданието BusinessInsider, представен от Вести бг.  " В момента има версия на телепортирането, която физиците употребяват постоянно. Никой не телепортира хора. Можем да телепортираме самостоятелни частици ", разяснява Грийн.

  Това телепортиране обаче не е взимане на частицата, разграждането ѝ и по-късно сглобяването ѝ на ново място. Вместо това се основава нейно тъкмо копие със същото квантово положение, същите свойства. " На процедура това значи, че частицата там, към този момент е тук. Но самият развой в действителност унищожава първата парченце и остава единствено нейното ново тъкмо копие ", добавя Грийн.

Възможно ли е посредством този способ да се телепортират хора? Грийн споделя, че сега технологията не може да се мащабира и не значи, че може просто да се усили броят на копираните частици. " Поне аз не мисля по този начин. Кой знае, след 500 или 1000 години може да имаме нещо, което си коства да се опитва. Ако се случи по време на нашия живот обаче мога да ви подсигурявам едно - сигурно няма да съм първият човек, който ще влезе в устройството ", споделя Грийн.   
/BulNews

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР