Телематик интерактив България ще разпредели поне 40% от печалбата си

...
Телематик интерактив България ще разпредели поне 40% от печалбата си
Коментари Харесай

"Телематик" ще разпредели част от печалбата си за 2021 г. и сред новите акционери

" Телематик интерактив България " ще разпредели най-малко 40% от облагата си за предходната година, което значи, че от това ще се възползват и новите акционери, които запишат бумаги в идното обществено предложение. Това стана ясно при показване на емисията от управлението и акционерите. Печалбата за 2021 година е малко над 14 млн. лева, само че точният размер на систематизиране и самият дял ще са ясни преди общото заседание, което би трябвало да се организира до юни тази година. На него ще бъде признат и новият правилник на компанията. Компанията е приела в бъдеще да разпределя най-малко 40% от облагата си, като на презентацията в четвъртък беше конкретизирано след въпрос на участник, че това ще засегне и финансовия резултат за 2021 година

Предлагането на акции на " Телематик интерактив България ", която ръководи платформата за залагания Palmsbet стартира в понеделник 14 февруари и ще продължи до 18 февруари, като методът е book building. Паралелно с това при съществуването на интерес " Телематик " ще предложи и 400 хиляди съществуващи акции. Така компанията може да набере сред 20 и 40 млн. лева, а с спомагателните акции размерът на предлагането ще се удвои, само че постъпленията от старите акции ще отидат у съществуващите притежатели. Крайни акционери на компанията са Мило и Росина Борисови, които са брат и сестра.

Мило Борисов разяснява по време на презентацията, че задачата на спомагателните акции е да се обезпечат задоволително бумаги при висок интерес от огромни вложители. Това би подсигурило, че ще има акции за всички искащи - дребни, междинни и огромни акционери. В предлагането няма долна граница за записване на акции, може и 1 брой.

При сполучливо разпространение на всички бумаги свободният търгуван размер първоначално ще е малко над 18%.
Реклама
За старите акционери няма очакван look up интервал, в който те нямат право да продават. Борисов обаче сподели, че самите те си поставят подобен от 12 месеца. " Целта е да покажем, че ще развиваме компанията стратегически ", добави той.

Основният акционер в компанията разяснява, че след 3 години ще създадат разбор на развиването й и ще се целят в листване на непозната борса. За това обаче им е нужна история, която те ще натрупат на БФБ. След всички процедури по първичното предложение се чака акциите на " Телематик интерактив България " да бъдат качени за вторична търговия на БФБ към края на март.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Тодоров

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР