Телекомуникационната компания Tele2 обяви официално старта на първата търговска мобилна

...
Телекомуникационната компания Tele2 обяви официално старта на първата търговска мобилна
Коментари Харесай

Швеция даде старт на първата си 5G мрежа

Телекомуникационната компания Tele2 разгласи публично старта на първата комерсиална мобилна 5G мрежа в Швеция. Първите точки на мрежата са в Стокхолм, Гьотеборг и Малмьо и с тях се слага началото на първата същинска и най-всеобхватна 5G мрежа на Швеция, споделя в публично известие на компанията нейният началник Андерс Нилсон.
Новата технология обезпечава скорост на транспорт на информация от 1 Gb/s, което е съвсем 4 пъти по-бързо от това на 4G поколението. На този стадий единствено клиентите на  Tele2, които употребяват безграничен интернет, автоматизирано ще получат връзка с 5G. Tele2 изпревари единствено с ден своите съперници и съществени снабдители на мобилни услуги Telia и Ericsson, чиито мрежи ще бъдат пуснати в употреба през днешния ден. Премиерата на 5G на Telia е планувана за 24 юни в Гьотеборг и Малмьо.
Междувременно Йенс Сандър, професор по радиотехника в Кралския софтуерен университет, означи в изявление за организация ТТ, че един елементарен мобилен консуматор надали ще забележи забележителна разлика при прекосяване към 5G. Новото потомство мобилна мрежа е от първостепенно значение за промишлеността - устройства, свързани към обща мрежа, безпилотни транспортни средства и доста други, които ще изискват по-мощни мрежи или това, което се назовава Интернет на нещата. Според професора, 5G технологията ще донесе обилни изгоди за жителите на пренаселените райони в Азия, където потенциалът на съществуващите мрежи е непълен за висококачествена връзка. В Швеция таванът към момента не е доближат и 4G опциите ще са изцяло задоволителни да покриват потребностите още известно време.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР