Телекомуникационната компания А1 представи първата работеща 5G мрежа в България

...
Телекомуникационната компания А1 представи първата работеща 5G мрежа в България
Коментари Харесай

А1 готов да предлага 5G услуги през 2020 г.

Телекомуникационната компания А1 показа първата работеща 5G мрежа в България и разгласи готовността си да стартира да предлага през 2020 година на клиентите си изцяло нови онлайн преживявания, усъвършенствани бизнес решения, връзки сред машини и системи.

Дружеството е получило от Комисията за контролиране на известията честоти в диапазона от 3440 до 3540 мегахерца за шестмесечни проби на мрежата от най-ново потомство. Такива проби възнамеряват и останалите двама оператори " Теленор " и " Виваком "

В понеделник А1 показва опциите на новата мрежа пред публицисти, излъчвайки по едно и също време 16 HD канала от телевизионното портфолио на телекома, с цел да покаже едно от най-големите преимущества на 5G мрежата на потребителско равнище – супербърз мобилен широколентов достъп, осигуряващ доста по-висока скорост през мобилна мрежа, която може да се употребява и за закрепени услуги като телевизия и интернет.

" А1 се ангажира да прави технологиите налични за хората и се веселя, че съблюдаваме това свое заричане, като построяваме 5G бъдеще с необятни благоприятни условия. Бяхме първите, които демонстрирахме опциите на 5G при започване на 2018 година, а през днешния ден показахме и първото приложение върху действителна 5G мрежа ", съобщи Красимир Петров, шеф " Конвергентна мрежа и услуги " в А1 България. По думите му мрежите от пето потомство ще бъдат ключът към технологиите на бъдещето – супербърз широколентов мобилен достъп, ултра надеждна връзка с малко забавяне и масирана връзка сред машини.

" Вярвам, че с вложените старания и вложения ще продължим сполучливо да тестваме другите приложения на 5G мрежата и да стартираме да предлагаме решения за нашите клиенти през 2020 година. За да се случи това, би трябвало да бъдат позволени основните въпроси за промишлеността: съществуването на подобаващи условия за придобиване на честотен запас, съобразени с развиването на пазара у нас и улеснен позволителен режим за създаване на мрежата “, сподели още той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР