Телекомите у нас отново повишават цените на месечните си абонаменти.

...
Телекомите у нас отново повишават цените на месечните си абонаменти.
Коментари Харесай

Какво като имате договор? Ще видите от следващия месец каква балтия ви чака във „Виваком“

Телекомите у нас още веднъж покачват цените на месечните си абонаменти. Като причина за това се показват инфлацията и нарасналите разноски.
От Vivacom оповестиха, че подвигат от февруари с 4,7 % цената на месечния абонамент. А1 също означават увеличение на разноските си като обявиха, че това постанова да извършат индексация на месечните абонаменти такси.
Поради продължаващото повишаване на разноските за труд и доставка на артикули и услуги, на съображение Общите условия на Vivacom от февруари 2024 година цената на месечния абонамент за част от главните и спомагателните услуги ще бъде увеличена с насъбраната инфлация за 2023 година – 4,7 %, показват от оператора в известие на интернет страницата си. В него се показва, че по данни на Националния статистически институт насъбраната инфлация за 2023 година е в размер на 4,7 %.
От компанията показват, че няма да бъдат индексирани цените за обществени абонаментни проекти и проекти за хора с увреждания за мобилни и закрепени гласови услуги, за които е подписано съглашение за нов период на контракта след 1 януари 2024 година
От телекома оповестяват, че смяната в месечните абонаменти за главните услуги и цените на спомагателните услуги ще бъде отразена в сметките, издадени през февруари.
В отговор на питане на Българска телеграфна агенция до мобилния оператор A1 дали плануват смяна на тарифирането на услуги, от оператора обявиха, че през 2023 година инфлацията в страната траяла да бъде на високи равнища, макар лекия спад през последните три месеца.
„ За поредна година обаче инфлацията е много над междинната спрямо предходните повече от 10 години преди този момент – средногодишният показател на потребителските цени за 2023 година възлиза на 9,5 % съгласно оповестените данни от Национален статистически институт “, показват от оператора.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР