Телекомът обяви близо 6% ръст на печалбата за отчетния период4G

...
Телекомът обяви близо 6% ръст на печалбата за отчетния период4G
Коментари Харесай

Виваком с над 450 млн. лв. приходи за полугодието

Телекомът разгласи близо 6% растеж на облагата за отчетния интервал

4G мрежата на Виваком обгръща 99% от популацията на страната, по данни от международната организация GWS

Финансовите резултати на Виваком за първото полугодие на 2018-а, оповестени през днешния ден, сочат растежи на приходите и облагата на компанията, както и на броя на клиентите на IPTV и оптичен интернет.
още по тематиката
Виваком продължава да бъде най-големият телеком по общи доходи на българския пазар с близо 453 млн. лева за интервала януари-юни 2018 година, което е растеж от 4,8% на годишна база.

Въпреки мощно конкурентната среда, компанията продължава да осъществя и постоянен растеж в поправената EBITDA от 5,8% до 170,5 млн. лева, сочи финансовият доклад. По данни на телекома, Виваком управлява 30% от пазара на мобилни услуги в страната, като броят на клиентите възлиза на 3 053 000 – от тях над 88% са на абонаментен контракт.

Компанията резервира и лидерска позиция във закрепения широколентов интернет с 26% пазарен дял и 492 хиляди клиенти. Над половината от клиентите употребяват високоскоростен достъп посредством оптичната мрежа на телекома, която към този момент покрива близо 1 милион и 150 000 семейства в цялата страна.

Виваком регистрира и водачество в даването на интерактивна телевизия (IPTV) – с растеж на потребителите от 15,6% през първото полугодие, по отношение на същия интервал на 2017 година Телекомът към този момент е обезпечил 4G покритие на 99% от популацията, измерени от международната организация GWS.

През първото полугодие на 2018 година вложенията на Виваком възлизат на 65 млн. лева, като 66% от тях са вложени в развиване на софтуерната инфраструктура, гласи още финансовия доклад на телекома за интервала януари-юни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР