Телекомът обединява зелените си цели в мащабна ESG стратегия, споделя

...
Телекомът обединява зелените си цели в мащабна ESG стратегия, споделя
Коментари Харесай

Устойчивото развитие е начинът, по който Yettel прави бизнес

Телекомът сплотява зелените си цели в огромна ESG тактика, споделя Галина Парментер, специалист по резистентен бизнес и ESG Senior Advisor в Yettel. Тя има повече от 10 години опит в корпоративния свят и устойчивите бизнес трансформации

С новия си бранд Yettel даде поръчка да трансформира устойчивото развиване в мотор на всички свои интервенции. Амбициозната цел на телекома е освен да ръководи въздействието от активността си върху природата, а да поведе устойчива промяна благодарение на новите технологии. Според оператора за постигането на тази цел устойчивостта би трябвало да е повече от акция. Тя би трябвало да е методът, по който компанията прави бизнес – от продуктите и услугите, които предлага, през всекидневната културата на работа и партньорствата до това по какъв начин ще завоюва и ангажира най-важните си съдружници в зелената идея – чиновниците и клиентите. Затова Yettel вкарва устойчиви политики и ограничения с огромна ESG тактика, която стъпва на дълготрайни цели в три съществени посоки: околна среда, хора и нововъведения.

„ Като водещ телекомуникационен оператор устойчивото бизнес развиване и виновното ползване са наши водещи правила. Обединяваме нашите обществено виновни стратегии и зелени начинания в една ESG тактика (екологично, обществено и корпоративно управление), която желаеме изцяло да интегрираме в метода, по който вършим бизнес “, споделя Галина Парментер, старши консултант ESG на Yettel.

Електронният отпадък

Безпрецедентното търсене на цифрови връзки в резултат на пандемията очерта замърсяването с електронни боклуци като главно предизвикателство пред промишлеността. Според последния отчет на Организация на обединените нации за 2019 година светът е генерирал удивителните 53,6 млн. метрични тона електронен отпадък, като единствено 17,4% от него са рециклирани. Справянето с този голям проблем е главен фокус на зелените старания на Yettel. Мащабите на програмата за преработване на мобилни телефони и аксесоари на оператора, с която изкупува остарели устройства, нарастват всяка година. За 2021 година събраните апарати спрямо 2020 година са съвсем двойно повече. Със събраните устройства по програмата през предходната година са били спестени излъчвания, равняващи се на 9,42 млн. зареждания на смарт телефон, което се равнява на резултата от посаждане на 1281 дръвчета и растежа им в продължение на 10 години. Очакванията за 2022 година също са за растеж с най-малко 2 пъти в броя на предадените апарати. „ Въпреки позитивната наклонност още сме надалеч от момента за всяко закупено устройство да получаваме остаряло, което да извеждаме от приложимост по верния метод “, изяснява Галина Парментер.

Зелената смяна

За да даде нови сили на самодейността и да ангажира повече консуматори, през юни т.г. Yettel започва първата по рода си за българския пазар услуга „ Рециклирай и спести “. Тя дава опция на потребителя да получи значителната отстъпка от 25% при закупуване на ново устройство, в случай че върне остаряло. Така Yettel желае да даде тласък на хората за виновна приложимост на запаси и артикули, и да ги направи част от зелената смяна на средата.

Като част от ESG тактиката си през 2022 година Yettel поде и огромна иновация за своята ритейл мрежа. Телекомът стартира процеси на автоматизация, цифровизация и цялостно унищожаване на хартията от ритейл интервенциите си, като съществена стъпка в тази посока бе имплементирането на безхартиен развой на подписване на контракти и подписването им цифрово с таблет. Освен че пести по този начин скъпите естествени запаси, нововъведението е още един метод да бъде замесен потребителят в огромната тематика за стабилно развиване. Данните демонстрират, че нововъведението икономисва към 365 хиляди страници за контракти на месец.

Нова просвета

За да ангажира чиновниците си в зелената задача, Yettel прави ESG част от културата и всекидневния живот на компанията със серия от вътрешни образования. Телекомът има будно общество от ESG посланици, мениджъри от разнообразни отдели, които предизвикват и управляват планове, и предлага решения в интерес на обществото.

През последните месеци операторът работи по подробен разбор на директните и индиректните си въглеродни излъчвания съгласно интернационалния Протокол за парникови газове (GHG) и завърши съответните си таргети за идващите 2 години. Част от плануваните ограничения са свързани с енергийна успеваемост в офисните пространства и потребление на зелена сила. Тази година Yettel мина към компенсиране на излъчванията на автомобилния си парк в партньорство с „ Шел “.
Yettel  е новият телекомуникационен бранд на PPF Telecom Group, въведен през 2022 година за пазарите в България, Сърбия и Унгария. Поставяйки клиента преди всичко, задачата на Yettel в даването на съгласуваност и цифрови услуги е ясна: да оказва помощ на хората да реализират баланс в живота.
Мартина Иванова. Текстът е оповестен в бр.8/22 на сп. " Мениджър "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР