Телекомът демонстрира видео мониторинг център в реално времеГлавният търговски директор

...
Телекомът демонстрира видео мониторинг център в реално времеГлавният търговски директор
Коментари Харесай

Виваком може да превърне общините в дигитални

Телекомът показва видео мониторинг център в действително време

Главният търговски шеф на Виваком Мирослав Петров показва пред локалната власт център за видеонаблюдение

Виваком има подготвеност да бъде телекомуникационен сътрудник на всяка община и да предложи голям брой персонализирани решения за обитаемоте места, съобщи основният търговски шеф на компанията Мирослав Петров на среща на Национално съдружие на общините (НСОРБ) в к.к. Албена.

Тази година една от главните тематики на форума беше съдействието сред бизнеса, законодателната и локалната власт за създаване на така наречен „ цифрова община “, която да улесни доста както работещите в нея, по този начин и жителите.

Виваком показа пред локалната власт редица новаторски решения в помощ на общините, като част от концепцията си за „ умни градове “. Така да вземем за пример, телекомът показва система за видеонаблюдение посредством особено построен за задачата мониторинг център.

Системата включва благоприятни условия за лицево различаване, наблюдаване в действително време и необятен набор от аналитични функционалности. Технологичната иновация подкрепя общините в застраховане на сигурността и сигурността за жителите, като в същото време се предлага от Виваком с опция за гъвкаво финансиране.
още по тематиката
Телекомът подчертава и на интелигентните решения в областта на образованието, включително интерактивна класна стая, която дава опция образователният материал да бъде преподаван на учениците посредством виртуална действителност, част от плана Гугъл Expeditions.

Виваком показва също благоприятни условия за основаване на мобилни приложения в интерес на българските общини, които дават настояща информация за града на жителите и гостите му.

По друга настояща тематика за локалната власт – Wi-Fi съгласуваност, част от европейската самодейност WiFi4EU, Виваком поддържа общините с правене на планове, с които те могат да аплайват за финансиране от Европейски Съюз и след това – като изражда самата зона. Всяко решение е персонализирано, съгласно потребностите на съответната администрация, разясниха от телекома.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР