Телеком операторите, които определят по-високи цени за разговори и есемеси,

...
Телеком операторите, които определят по-високи цени за разговори и есемеси,
Коментари Харесай

До 400 хил. лв. глоба заплашва телекомите за надути цени

Телеком операторите, които дефинират по-високи цени за диалози и есемеси, в сравнение с плануват европейските регламенти, ще бъдат глобявани със суми до 400 хиляди лева Това планува смяна в Закона за електронните известия, която Министерският съвет предлага Народното събрание да направи.

Текстовете подсигуряват ефикасното използване на национално равнище на пределните стойности на цените за тези услуги, като вкарват система от ефикасни, пропорционални и възпиращи наказания при нарушавания, се споделя в претекстовете към законопроекта.

Съгласно европейски правилник от 15 май 2019 година се ползват цени на дребно (без ДДС), които не би трябвало да надвишават 0.19 евро на минута за повиквания и 0.06 евро за текстови известия. В случай че телеком оператор продължава да ползва по-високи цени след тази дата, той може да бъде санкциониран сред 20 000 и 400 000 лева

От 5 000 до 50 000 лева е глобата, в случай че операторът не обезпечи активирането на цената в границите на един работен ден, без това да води до отрицателни последствия за потребителите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР