Telegram може скоро да изчезне от магазините за приложения в

...
Telegram може скоро да изчезне от магазините за приложения в
Коментари Харесай

Бразилия забранява Telegram заради нацистка пропаганда

Telegram може скоро да изчезне от магазините за приложения в Бразилия, откакто федерален съд издаде краткотрайна възбрана на услугата за изпращане на известия.

Съдия Уелингтън Лопес да Силва, споделя Engadget, е наредил на Гугъл и Apple да отстранен приложението от магазините си, а на мобилните оператори - да блокират достъпа до него, защото от компанията не са предали цялостните данни на потребителите от чатове на две неонацистки групи.

Telegram също по този начин ще би трябвало да заплаща санкция на стойност съвсем 200 000 $ дневно, до момента в който не даде съответните данни, за които се счита, че са били употребявани за подстрекателство на набези против учебни заведения в страната.

Според The New York Times груповите чатове са били открити в телефона на младеж, упрекнат в осъществяването на две стрелби в учебно заведение през ноември, при които починаха трима души, а 13 бяха ранени. Властите оповестяват, че в тези групови чатове с изключение на нацистко наличие са открити и уроци по какъв начин се убиват хора, указания за произвеждане на бомби и видеоклипове с принуждение.

Бразилският министър на правораздаването Флавио Дино е безапелационен: " Така нареченото антисемитско придвижване работи в тази мрежа. И ние знаем, че това е в основата на насилието против нашите деца, нашите младежи. "

Съдия да Силва изяснява, че Telegram е предала информация само за админа на канал, наименуван " Бразилско антисемитско придвижване ", само че не е предоставила на управляващите информация за членовете на тази група и никакви данни за различен канал, наименуван " Антисемитски фронт ". Според известията услугата е декларирала, че групите са били изтрити и че не може да възвърне никаква информация, само че това не е задоволително, с цел да оправдае неизпълнението на решението на съдията.

Върховният съд на Бразилия по-рано забрани Telegram поради това, че не е замразил сметки, разпространяващи дезинформация преди президентските избори предходната година. Забраната обаче беше анулирана след няколко дни.

Telegram е обичаната мрежа и на последователите на съветската инвазия в Украйна.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР