Телефонният разговор се е състоял броени дни преди Макрон да

...
Телефонният разговор се е състоял броени дни преди Макрон да
Коментари Харесай

Зеленски е разговарял по телефона с Макрон frognews.bg

Телефонният диалог се е състоял броени дни преди Макрон да отпътува за Китай, където тематиката за Украйна се чака да бъде наранена по време на диалозите му с китайските водачи.

 

Украинският държавен глава сподели, че с френския му сътрудник са разискали по-нататъшните стъпки за осъществяване на украинското предложение за мир.

 

Телефонният диалог сред двамата водачи последва деня, в който бе маркирана първата годишнина от изтеглянето на съветските сили от украинския град Буча. В петък Макрон упрекна Москва, че е позволила и даже насърчила военните закононарушения на съветската войска в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

 

“Руската експанзия докара до систематична организация на военните закононарушения против Украйна и против популацията ѝ.

 

И вместо да санкционират тези закононарушения, противоречащи на всички закони на войната, съветските водачи ги позволиха и даже ги насърчиха, незачитайки интернационалното право и с ясната цел да подчинят украинската нация със мощ ”, уточни Макрон във видеобръщение, излъчено по време на среща на върха, състояла с в Киев и отдадена на тематиката за закононарушенията в Буча.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР