Tелефонният разговор на президента на САЩ Доналд Тръмп с украинския

...
Tелефонният разговор на президента на САЩ Доналд Тръмп с украинския
Коментари Харесай

Тръмп блокирал помощта за Украйна само 90 минути след разговора си със Зеленски

Tелефонният диалог на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп с украинския водач Володимир Зеленски, в основата на процедурата по импийчмънт против американския държавен глава, продължава да е център на внимание за западните медии и след гласуването в долната камара на Конгреса във Вашингтон.

Помощта за Украйна е била блокирана съвсем незабавно след телефонния диалог на Тръмп със Зеленски, демонстрират електронни писма, представени от лондонския в. " Гардиън ". Докато републиканците и демократите не престават да се карат за изискванията, по които да протече процесът за импийчмънт на президента в Сената, станали известни в този момент електронни писма на държавното управление демонстрират, че на чиновници в Белия дом са били нужни единствено към 90 минути след злощастния юлски телефонен диалог на Тръмп със Зеленски, с цел да разпоредят на Пентагона да замрази военното финансиране за Украйна.

Кореспонденцията, оповестена от Центъра за социална честност, наподобява демонстрира, че назначените от Тръмп чиновници са работили бързо и подмолно след диалога, с цел да блокират помощта за Киев от Пентагона, написа " Гардиън ", представен от Българска телеграфна агенция.

Същата тематика е водеща и за американския в. " Вашингтон пост ". Изданието показва, че високопоставеният чиновник Майкъл Дъфи, разпоредил прекъсването на помощта, е от бюджетния отдел на Белия дом. На 25 юли той изпратил имейл на чиновници в министерството на защитата.

" Ако Джонсън може да завоюва, тогава и Доналд Тръмп може ", гласи заглавието на публикация, оповестена в английския в. " Дейли телеграф ". След изумителната победа на торите, покачвам възможностите на Доналд Тръмп за преизбиране от " слаби " на " мощни ", акцентира създателят Тим Станли. Брекзит и Тръмп танцуват менует. Изненадващата победа за Брекзит през 2016 година направи избирането на Тръмп да наподобява възможно; новото болшинство на Борис Джонсън, построено върху лозунга " Да изпълним Брекзит ", допуска, че Тръмп ще победи демократите следващата година. Защо? Защото силите, които вземат участие в това, са доста сходни, счита Станли.

Влиятелният американски ежедневник " Ню Йорк таймс " прави съпоставяне сред обстановката към импийчмънта на президента Ричард Никсън и тази при Тръмп. Изданието акцентира, че преди време Никсън не е разполагал с съвсем никакви средства да се опълчи на медиите, бил е уверен, че " Ню Йорк таймс " и " Вашингтон пост " са го взели на мушка и не е имало по какъв начин да огласява своята гледа точка. Сега обаче, медиите са фрагментирани, показва " Ню Йорк таймс ", а има и десни медии, които непрестанно обезпечават доброжелателни към Тръмп отзиви и материали, отклоняващи вниманието от обстоятелствата към импийъчмънта.

През 1974 година 69 % от американците са имали доверие на медиите, които съобщавали новините " изцяло, тъкмо и почтено ", съгласно Галъп. Днес броят на тези, които се доверяват на медиите, е 41 на 100, като единствено 15 % от тях са републиканци. Бившият юрист на Никсън Джон Дийн счита, че е било по-вероятно шефът му да оцелее, в случай че тогава беше имало " Фокс нюз " - единствената медия, за която множеството републиканци споделят, че й имат доверие. Тръмп разполага и с " Туитър ", с цел да пуска вести и да доближава директно до електората си, акцентира " Ню Йорк таймс ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР