Телефонни измамници се представят за служители на ЕНЕРГО-ПРО във Велико

...
Телефонни измамници се представят за служители на ЕНЕРГО-ПРО във Велико
Коментари Харесай

Замесиха ЕНЕРГО-ПРО в схема за телефонна измама |

Телефонни измамници се показват за чиновници на ЕНЕРГО-ПРО във Велико Търново, като желаят пари от клиентите на компанията, оповестяват от сдружението. 

Мошениците звънят от прикрит номер, показват се за чиновници на компанията и лъжат хората, че има скъсана пломба или засечена кражба на ток. Те предизвестяват, че ще изпратят екип, като съответно искат пари от клиентите.

Друга скица е под претекст, че има смяна в датата на доклад, чиновник на компанията ще посети парцела и е належащо той да бъде оставен отключен.

От ЕНЕРГО-ПРО са безапелационни, че няма процедура да се обаждат на своите клиенти по телефона за осъществяване на услуга, с изключение на в случаите, в които те имат подадено в компанията документално заявление за услуга по ценоразпис. В тези случаи номерът от чиновник на компанията в никакъв случай не е прикрит и нормално позвъняването е от националния телефон на електроразпределителното сдружение 0700 16161.

Заплащането на декларираните услуги е допустимо само в Центровете за обслужване на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО и компанията в никакъв случай не изисква оставянето на отключени парцели по време на регулярния доклад от чиновниците.

Графикът за отчитане на ЕРП Север е оповестен на адрес  и осъществяването му не допуска телефонни позвънявания на клиентите за обезпечаване на достъп.

" Съветваме нашите клиенти, в случай че получат предложение да заплатят сметката си или услуга на място, както и във всички случаи на подозрение за корист с името на компанията, неотложно да алармират на денонощния телефон 0700 161 61 или да се извърнат към органите на реда ", допълват от сдружението.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР