Телефонни измамници са успели да вземат от възрастна жена в

...
Телефонни измамници са успели да вземат от възрастна жена в
Коментари Харесай

Телефонна измама в Русе с участието на журналисти

Телефонни измамници са съумели да вземат от стара жена в Русе 2070 лв. и 30 грама златни украшения, като в сюжета са добавили и журналистически екип. 70-годишна русенка е следващата жертва на телефонните измами, като този път към добре познатия сюжет за помощ на полицията е добавена разработка на журналистически екип.

Инцидентът станал през вчерашния ден, когато към 10 часа сутринта на домашния телефон на старата госпожа се е обадил мъж, представяйки се за контрольор Петър Петров от полицията. Той ѝ обяснил, че телефонният ѝ номер, дружно с номера на дебитната ѝ карта са открити у лидер на незаконна група с малко име Стефан и е доста евентуално дамата да бъде атакувана вечерта в дома ѝ.

Това обаче можело да се предотврати, защото полицията е по петите на нарушителите, а акцията е взаимна с журналистически екип. За да е в помощ на органите на реда и медиите, пострадалата жена трябвало да събере всичките си пари и златни бижута, да ги постави в найлонова торба и да ги сложи в остаряла автомобилна гума в края на улицата, оповестява БНР.

Русенката събрала 2070 лв. и 30 грама златни украшения и направила всичко съгласно инструкциите. По-късно се пробвала да откри въпросния полицейски контрольор и схванала, че е жертва на телефонна машинация.

От Областната дирекция на полицията припомнят, че никой не търси жителите за сходен тип подпомагане, а акции в наличието на журналистически екипи не се вършат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР