Телефонни измамници принудиха възрастна жена от Враца да изхвърли на

...
Телефонни измамници принудиха възрастна жена от Враца да изхвърли на
Коментари Харесай

Баба от Враца изхвърли 1500 долара и 24-каратово злато на боклука

Телефонни измамници принудиха стара жена от Враца да изхвърли на боклука 1500 $ и 24-каратово злато, оповестяват от Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи.
На 30 март в 18.20ч. в Районното ръководство на Враца е получен сигнал от 76-годишна врачанка, която съобщила, че е била излъгана по-рано същия ден от ало-мошеници. Жената разказала по какъв начин на домашния й телефон е позвънил човек, който се показал с буквите В.Ц. за криминалист. Провеждайки диалог с нея, въпросният я е въвел в заблуждението, че е належащо да взе участие в залавянето на група телефонни измамници. За задачата дамата трябвало да изтегли по напътствията на В.Ц. всички налични пари от банковата си сметка. Измамникът инструктирал бабата да остави 100 $ на сметката, с цел да не бъде закрита.
Потърпевшата е изтеглила сумата от 1500 щатски $, след което ги е оставила дружно с 1 златен наполеон от 14 грама 24-каратово злато в резервоар за боклук.
Възрастната жена осъзнала, че е била излъгана, откакто не получила повече позвънявания. Обадила се в полицията, където съставили досъдебно произвеждане по случая. Измамниците се търсят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР