Телефонни измамници атакуват хора в Нови пазар. До момента са

...
Телефонни измамници атакуват хора в Нови пазар. До момента са
Коментари Харесай

Ало измамници към жена: Дай парите, за да не ти се случат лоши неща

Телефонни измамници нападат хора в Нови пазар. До момента са регистрирани няколко позвънявания с дръзки закани.

В един от случаите измамниците са желали от жена 70 хиляди лв. за незабавна интервенция на неин непосредствен. След като задала въпроси, измамниците почнали да я заплашват, че ще отидат в жилището й и ще и се случат неприятни неща.

Сценариите на измамниците са добре познатите - сякаш се организира акция на полицията за задържане на телефонни измамници. Те лъжат, че в региона на жилищата има полиция, снайперисти и цивилни служители на реда, с цел да могат да задържат измамниците.

От полицията приканват хората да не се поддават на провокации, да не имат вяра на непознати по телефона, да не оповестяват персонални и данни на свои близки. Когато непознати им желаят пари по телефона е сигурен знак, че става дума за телефонна машинация, допълват от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи.

Телефонни измамници нападнаха Велики Преслав на 10 ноември м.г. И тогава жители получаваха позвънявания от хора, които се представяха за служители на реда и им съобщаваха, че е проведена акция за залавяне на телефонни измамници. Молеха да им спомагат и в случай че получат позвъняване от хора, които им желаят пари по телефона - да ги хвърлят през терасите на жилищата си, с цел да могат да бъдат хванати измамниците.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР