Телефонна измама по схемата «пари за адвокат след допуснато ПТП»,

...
Телефонна измама по схемата «пари за адвокат след допуснато ПТП»,
Коментари Харесай

Ало измамници ужилиха старец с 15 000 лв. в Свищов

Телефонна машинация по схемата «пари за юрист след позволено ПТП», проверяват чиновници на полицейското ръководство в Свищов. Работата по случая е почнала в четвъртък, след получен сигнал от 54-годишен мъж. Той обяснил, че татко му е станал жертва на телефонни измамници, заяви полицията.

След неколкократни диалози по мобилен и стационарен телефон през вчерашния ден на автобусна спирка на входа на с. Вардим възрастният мъж е предал на чужд сумата от 15 000 лева

Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава

Само преди 5 дни различен възрастен мъж от дунавския град даде на ало измамниците 12 500 лева Те му приложили компилация от две познати към този момент схеми.

На 10 септември в диалози с жертвата по мобилен и стационарен телефон чужд мъж се показал за юрист и изискал пари, с цел да изкара шурей му от ареста, където попаднал, след позволена злополука на пътя. След това разговарял и с жена, която се показала за щерка му. След неколкократни упътвания същия ден в региона на паркинга на болничното заведение в Свищов предал на чужд сумата от 4500 лева

Измамниците не спрели дотук. На идващия ден още веднъж се свързали с него. Представили се за служители на реда, обяснили му че е станал жертва на телефонна машинация и с цел да му върнат парите, поискали още. На 11 септември на същото място пенсионерът предал втората част от сумата – 8000 лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР