Телефонна измама набира скорост. Този път са замесените имената на

...
Телефонна измама набира скорост. Този път са замесените имената на
Коментари Харесай

Ако ви се обади мобилен оператор за печалба, затворете веднага

Телефонна машинация набира скорост. Този път са забърканите имената на мобилните оператори, научи GlasNews.bg.

Схемата е следната. Обаждат ви се " чиновник " на Виваком или А1 и ви оповестява, че печелите 60 лв.. Дори ви оферират да ви ги изплатят по EasyPay. Искат единствено да потвърдите код и това е. Простичко. Сметката ви за телефон обаче към този момент е набъбнала.

Вече има няколко случая на излъгани във Варна.

Къде отиват парите?

Факт е, че това е един от относително новите способи за зареждане на средства в сметка за хазартни игри и спортни залози. Все повече уеб сайтове я оферират. Първоначално единствено клиенти на А1 можеха да " вкарат " пари в салдото си и надлежно си ги заплащат при излизане на сметката за телефон. Впоследствие и тези на Виваком, сподели информация на GlasNews.bg.

Единственото, което би трябвало да създадат клиентите, е да заявят съответна сума. И след това да вкарат получения код.

Интересното е обаче, че може да се зареди сметка и от непознат телефонен номер. Услугата фактически е комфортна за клиентите на уеб страниците за
залози, само че явно и за измамниците.

Измамниците очевидно се възползват от лесния метод за превод на средства и подмамват хора на инцидентен принцип. Реално вие " зареждате " пари в тяхна сметка, изпращайки им този код. Ако не изпратите кода, няма никакъв късмет да ви се начислят средства към телефонната сметка.

Друга машинация

Припомняме, че единствено преди дни друга скица също бе настояща. Граждани получаваха имейл, че са си платили два пъти сметката към Виваком и бяха приканвани да кликнат върху избран линк, с цел да им бъде върната сумата.

Тогава от оператора излязоха със мнение.



 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР