Телефоните на НАП прегряха заради предварително попълнените данъчни декларации на

...
Телефоните на НАП прегряха заради предварително попълнените данъчни декларации на
Коментари Харесай

Ами сега? Данъчните знаят, че продадох стари учебници

Телефоните на Национална агенция за приходите прегряха поради авансово попълнените данъчни заявления на физически лица. От тази година там към този момент излизат и приходите, които хората са си докарали от препродажба на персонални движимости.

Миналата година пуснах в интернет два обемисти британски речника, употребени от сина ми, споделя Елисавета Ночева. Жената даже била не запомнила за осъществената договорка на стойност 65 лв.. Отваряйки с ПИК код данъчната си декларация обаче, видяла, че двете продажби попадат, и се зачудила по какъв начин да действа по-нататък. Тя работи само по трудов контракт, няма възнаграждения или приходи от наем и не употребява облекчения за млади фамилии или деца.

Този проблем е допустимо най-лесният, дамата не би трябвало да прави нищо. Не е нужно даже да подава данъчна декларация, обясниха от Агенцията по приходите. При продажба на движимости за персонално прилагане жителите не дължат налог и няма потребност да заявяват получените суми. Единствено в случаите, в които става дума за регулярни продажби на артикули, които явно не са добити за персонално прилагане, а за търговия и облага, жителите дължат налог, който дефинират и заявяват в годишната данъчна декларация за съответната година.

Междувременно от Национална агенция за приходите оповестиха, че единствено за 24 часа след стартирането на „ умните заявления “ 13 000 българи към този момент са ги прегледали и върнали назад. В приходната организация в Пловдив са признати 5522 признати заявления, болшинството от които с ПИК и електронен автограф. Средното време за култивиране на " умната " декларация досега е под 10 минути.

Данъчната акция тази година завършва на 5 май, а хората, които желаят да употребяват отстъпка, би трябвало да подадат декларацията си до края на месец март по електронен път.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР