Телефоните на Google от сериите Nexus и Pixel по традиция

...
Телефоните на Google от сериите Nexus и Pixel по традиция
Коментари Харесай

Nexus и Pixel моделите получават защита от експлойта KRACK едва през декември

Телефоните на Гугъл от сериите Nexus и Pixel по традиция се радват на ранни пачове и ъпдейти, само че в най-малко един случай те ще получат доста значимо обновяване по сигурността по-късно от други модели.

Става въпрос за експлойта KRACK , който евентуално визира всяко устройство, ползващо WiFi, и всяка мрежа с WPA2 отбрана – или с други думи, на процедура всяко безжично обвързвано устройство в света.

Гугъл одеве пусна своя ноемврийски бюлетин за сигурността, в който загатва KRACK. Проблемът обаче е, че действителният пач за месеца към този момент беше публикуван и новия, който носи фикс за експлойта, ще пристигна чак при започване на декември . По този метод Nexus и Pixel телефоните ще получат значимия пач съвсем два месеца, откакто уязвимостта бе разкрита.

Това слага топ моделите в изоставаща позиция. За съпоставяне, компании като OnePlus и NVIDIA към този момент пуснаха свои решения за KRACK, а се чака скоро същото да направи Samsung . Популярни къстъм ROM-ове като LineageOS, OmniROM и Paranoid Android също пачнаха уязвимостта.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР